Renskavspanna

Av: maamoz

För att lyxa till det på fjällturen eller utfärden:

100 gr bacon eller 200 gr kantareller
1 paket djupfryst renskav (älgskav går också bra)
1 gul lök
3 dl grädde
salt peppar
eventuellt soja eller tabasco
klippt persilja (fungerar även med torkad)

Strimla bacon/svampen och lägg det i kall stekpanna och stek på medelvärme (halvlåga på trangiat).
Hacka löken under tiden.
Ta ur baconet/svampen och lägg i renskavet och löken och låt alltesammans steka tills renskaven fått lite färg.
Häll i grädden och sjud under lock i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt soja eller tabasco efter smak.
Strö över baconet/kantareller och persiljan. Servera med ris eller om man orkar bära, pressad potatis.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips