Nyheter > Nya produkter

Nya produkter

Voltsam ny webbshop

En ny webbshop har sett dagens ljus, Voltsam, de säljer prisvärda och kraftiga ficklampor och eftersökslampor. I sortimentet finns flera modeller med USB-laddning och Li-ion-batterier. De utför också tester på en massa olika ficklampor för att hitta de bästa och mest prisvärda på marknaden, dessa tester publiceras på hemsidan. https://www.voltsam.se


Silva lanserar världens första kompass för Trailrunning. 

Traillöpare springer på stigar, ofta i en utmanande och väldigt krävande terräng. Det ställer hårda krav på utrustningen, inte minst på kompassen. Kraven är inte många, men de är avgörande: kompassen måste vara lätt, liten och enkel att bära med sig även vid tuffa terränger och väderförhållanden. Helst ska den vara så avskalad som möjligt, så att fokus ligger på rätt sak: riktningen. Trail Run väger endast 31 gram, är 80 mm lång och designad för att ligga bra i handen. Den justerbara remmen ser också till att kompassen säkert hänger kvar under hela löppasset.

Med kompassen följer även ett separat kort med skalor och kontrollmärken som gör det lätt att både beräkna distans och rita in en egen bana i träningssyfte. Kompassen kommer att finnas i butik från och med våren 2018.

Silva


FootActive Outdoor skosula

FootActive Outdoor inläggssula har alldeles nyligen lanserats i Sverige. Skosulan är– utvecklad av australiensiska fotspecialister med den senaste tekniken och innovativt material. Den är specialdesignad för vandring och långa promenader med bland annat biomekaniskt stöd för fotvalvet, fjädrande kuddar under häl och framfot för maximal dämpning, silverjonteknik för minskad odör.

FootActive


Buff Original Microfiber med fokus på hållbarhet

BUFF® är varumärket som blivit synonymt med den multifunktionella halstuben - som över hela världen kallas, rätt och slätt, för en Buff. 

Nya Buff Original Microfiber-serien har genomgått ett antal förbättringar med fokus på hållbarhet. Med återvunna plastflaskor har ett nytt mikrofiberskikt utvecklats. Stretchmaterialet har förbättrats med tåligare 4-vägsstretch som håller passform längre. Värmeisolering, fukttransport, UV-skydd och fri från kliande sömmar. 

Dryflx Buff
Dryflx är ett material i 4-vägsstretch med effektiv fukttransport fri från irriterande sömmar. Passar till högintensiva aktiviteter som kräver plagg som andas. Den har reflekterande design som gör den lämplig för mörkerträning. UV-skydd. 

Ligthweight Merino Wool Buff
Merinoullens unika egenskaper transporterar effektivt bort fukt och reglerar temperaturen efter användarens behov. Lightweight-modellen passar bra till uteaktiviteter som fjällvandring eller cykling. Material: 100% merinoull.

Buff


Houdini odlar grönsaker i jord med komposterade ullunderställ

Inte en produktnyhet men ett kul projekt som Houdini har drivit. De har samlat in utslitna ullunderställ från sina kunder. Därefter omvandlat dem till jord genom att lägga dem i komposten. Av jorden odlade de sen grönsaker och skapade världens första fine dining-upplevelse odlad i jord av bland annat gamla kläder. Finns en liten film om projektet.

Logga in

Tips!