Nyheter > Prenumerera på barnens ytterkläder

Prenumerera på barnens ytterkläder

Företaget CIRQS har precis lanserat en tjänst som tillvaratar barnkläders livslängd och maximerar möjligheten till återvinning. I tjänsten ingår kompletta uppsättningar av utomhusplagg från ISBJÖRN of Sweden.

Idén till CIRQS föddes ur en frustration hos föräldrar att barnen växer ur kläder snabbare än de slits och att det ägnas mycket tid åt att jaga runt i affärer med slutsålda plagg, spretiga råd och rön kring hållbarhet, kvalitet och pris.

- Där vi kan göra tydligast skillnad är urvuxna barnkläder som fortfarande är nästan som nya efter en säsong. Oftast rör det sig om ytterkläderna och det är precis det vi har fokuserat på i vår affärsidé, sägerDouglas Heidergren, VD och grundare av CIRQS.


Douglas Heidergren och Markus Hjelm

Bakom CIRQS står grundarna Douglas Heidergren och Markus Hjelm, som har flera års erfarenhet av liknande affärsmodeller. Tillsammans ska de förändra den linjära och ohållbara slit-och-släng-konsumtionen och effektivisera användandet av världens resurser. Att göra sig av med kläder som är urvuxna men fortfarande i gott skick är varken ekonomiskt försvarbart eller hållbart för miljön.

- Vi vill lösa föräldrars huvudvärk med urvuxna plagg och tror på enkelhet och flexibilitet utan oförutsedda utgifter. Med vår prenumerationsmodell är det precis vad du får, säger Markus Hjelm, CCO och medgrundare på CIRQS.

Mer information om CIRQS.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!