Nyheter > Nya bättre skyltar längs fjällederna

Nya bättre skyltar längs fjällederna


Foto: Emma Johansson, Länsstyrelsen

Länsstyrelsen Västerbotten slutför nu det stora arbetet med att byta ut alla skyltar på de statliga fjällederna. Det ska öka säkerheten och tydligheten för besökarna i fjällen.

Skyltningen längs det statliga ledsystemet i fjällen har länge varit i behov av upprustning. Vägvisnings- och platsnamnsskyltar har varit slitna och sett olika ut längs fjällkedjan.

– Nu får vi äntligen en enhetlig skyltning längs hela fjällkedjan, över länsgränserna. Det gör fjällturen enklare och säkrare för besökare, säger Björn Jonsson, naturvårdsdirektör på Länsstyrelsen Västerbotten.

Påbörjades i fjol

Flera av Länsstyrelsens naturbevakare jobbar under vintern och våren med att sätta upp de nya skyltarna i Västerbotten. Arbetet påbörjades förra året då totalt 450 vägvisningsskyltar sattes upp i södra delen av Västerbottensfjällen.

– Nu fortsätter arbetet med den norra delen av fjällen, från Kittelfjäll och uppåt genom Vindelfjällen. 1 400 skyltar monteras med hjälp av 4 100 bultar, berättar Johan Lindberg, handläggare för fjällfrågor på Länsstyrelsen Västerbotten.

De samiska namnen på de nya skyltarna är samma som på Fjällkartan för ökad tydlighet.

Satsningen genomförs i hela svenska fjällkedjan och är en följd av den stora satsning regeringen gör på värdefull natur.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!