Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
300 g lövbiff, strimlas och lägges i marinad bestående av:
½ dl soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
1 tsk koncentrerad citron
örtkryddor
Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp cirka ett dygn. Låt köttet rinna av ordentligt i ett durkslag och torka det sedan på en långpanna i ugn i 15 timmar. Ugnsluckan ska vara på glänt och temperaturen får inte överstiga 50 grader. Vänd på bitarna ett par gånger under torktiden.
Tillagning:
Koka köttet i cirka 5 dl vatten, gärna med en köttbuljongtärning, i 15-20 minuter eller tills det känns mört. Blanda ned potatismospulver direkt i köttbuljongen. Gör bernaisesås av pulver. Strö över färsk hackad fjällsyra eller ängssyra innan servering.
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...
Det är när mobilen sätts i flygplansläge inför 9 dagars batterispar som det slår till. Jag lämnar världen nu. Det är ett avsked som skrämmer, smärtar ...
3 kommentarer
En fjällvandring kanske flyktigt bara handlar ofta om att förflytta sig mellan punkt A. till punkt B. och vad som händer däremellan. Om man däremot ...
5 kommentarer
Med Husum passerat och bara sol i väderleksrapporten närmade jag mig höga kusten. Vid skagsudde urskilde sig då höga öarna på andra sidan ...
1 kommentar