Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
300 g lövbiff, strimlas och lägges i marinad bestående av:
½ dl soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
1 tsk koncentrerad citron
örtkryddor
Låt köttet ligga i marinaden i kylskåp cirka ett dygn. Låt köttet rinna av ordentligt i ett durkslag och torka det sedan på en långpanna i ugn i 15 timmar. Ugnsluckan ska vara på glänt och temperaturen får inte överstiga 50 grader. Vänd på bitarna ett par gånger under torktiden.
Tillagning:
Koka köttet i cirka 5 dl vatten, gärna med en köttbuljongtärning, i 15-20 minuter eller tills det känns mört. Blanda ned potatismospulver direkt i köttbuljongen. Gör bernaisesås av pulver. Strö över färsk hackad fjällsyra eller ängssyra innan servering.
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer