Kyckling i jordugn

Av: Swedish Berman

Kör igång en eld. Lägg i 10-20 knytnävsstora stenar i elden och elda i några timmar. Gräv under tiden en grop.

Tag en kyckling. Klä in den i tidningspapper. Lägg på ett ca 1 cm tjockt lager med lera utanpå. (Bra lera kan man t.ex. hitta nära vattendrag.) Klä gropen med de varma stenarna och lägg i kycklingen. Lägg några stenar ovanpå. Fyll på med jord. Låt grädda i några timmar (varierar mycket). Tag upp och ät.
Typ:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Fler recept

Mat (281)
Mat allmänt (6)
Typ (274)
Dryck (6)
Efterrätt (16)
Frukost (39)
Förrätt (8)
Huvudmål (84)
Lunch (15)
Mellanmål (52)
Övrigt (54)
Kategori (1)
Kött (1)


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg