Nyheter > KEB JACKET – ny teknisk friluftsjacka för ...

KEB JACKET – ny teknisk friluftsjacka för krävande uteliv

KEB JACKET är en ny stryktålig och smidig friluftsjacka från Fjällräven, utvecklad i samma anda och med samma höga krav på funktionalitet som den uppmärksammade KEB-byxan.
Jackan har utmärkt ventilation och vindmotstånd och en fast huva med vikbar skärm som skyddar i hårt väder. Det gör KEB JACKET idealisk för krävande turer som upp mot Sveriges högsta topp Kebnekaise – eller högre.
 
Rörelsefrihet och slitstyrka
KEB JACKET är en teknisk friluftsjacka för långa fjällturer där rörelsefrihet är lika viktigt som slitstyrka och skydd mot vassa stenar. Noggrant genomarbetade detaljer ger god passform och kilar under ärmarna gör att jackan
hålls på plats utan att lämna midjan bar när man lyfter på armarna. Avsaknad av sömmar på axlarna och framflyttade sidsömmar minskar risken för skav av höftbälte när man bär ryggsäck eller klättersele vid alpina turer.
 
G-1000 och stretch
I KEB JACKET kombineras vind- och vattenavvisande G-1000 Eco på huva, axlar, fram- och nederdelen av ryggen med smidig stretch på rygg, ärmar och fickor. Båda materialen torkar fort och ventilerar ut fukt väl.
Vid hög aktivitetsnivå kan överskottsvärme släppas ut genom dragkedjeförsedda ventilationsöppningar i sidan. På så sätt minskar risken att bli nerkyld av fuktiga underställ.
 
Detaljer och funktioner
Stormhuvan kan justeras för att sitta perfekt runt huvudet. Skärmen har insydd mässingstråd och specialkonstruktion som gör att den kan vikas i två lägen, för att antingen ge maximalt vindskydd eller prioritera mer sikt åt sidorna.
Praktisk förvaring i vertikala bröstfickor med varsin invändig meshficka, samt en ärmficka för exempelvis gps. Dragkedjan är tvåvägs och har en skyddsklaff med knäppning upptill och nertill. Dragskojustering nertill och kraftig kardborre i ärmslut.
 
KEB JACKET är utformad för sommarfjäll men med ett tjockare underställ fungerar den även på hösten eller vårvintern. Jackan passar perfekt till KEB TROUSERS som bland annat utsetts till ”bästa friluftsbyxa” i OutDoor Industry Awards.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Aktuellt: Gotaleden invigd