Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Ett paket fryst(när man ger sig av)vilt- eller renskav.
En liten purjolök.
2,5 dl matlagningsgrädde (eller torrmjölk med lite vatten)
Gärna lite torkad (eller färsk)skogssvamp.
Ev lite tomatpuré eller ketchup.
Någon matsked lingonsylt efter smak.
matfett, salt och vitpeppar.
Börja med att bryna på skaven i lite matfett, skav av eftersom. När allt är brynt tillsätt den hackade purjon och svampen. Låt det också brynas.
Häll i grädden, lingonsylten och tomatpurén. Låt anrättningen puttra på en stund. Krydda efter tycke och smak. Lite soja funkar också om man råkar ha det med sig.
Servera till spagetti eller annan pasta.
Smaklig måltid.
Sista dagen med fint väder i Sarek är det upplagt för en rejäl topptur. Efter en vilodag fortsätter kampen mot elementen och det blir dags att ...
1 kommentar
Östra Grönland är ett av de sista jungfruliga territorierna på jordklotet. Med drygt tio års mellanrum har jag varit där. I somras (2025) med ...
4 kommentarer
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer