Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Ett paket fryst(när man ger sig av)vilt- eller renskav.
En liten purjolök.
2,5 dl matlagningsgrädde (eller torrmjölk med lite vatten)
Gärna lite torkad (eller färsk)skogssvamp.
Ev lite tomatpuré eller ketchup.
Någon matsked lingonsylt efter smak.
matfett, salt och vitpeppar.
Börja med att bryna på skaven i lite matfett, skav av eftersom. När allt är brynt tillsätt den hackade purjon och svampen. Låt det också brynas.
Häll i grädden, lingonsylten och tomatpurén. Låt anrättningen puttra på en stund. Krydda efter tycke och smak. Lite soja funkar också om man råkar ha det med sig.
Servera till spagetti eller annan pasta.
Smaklig måltid.
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar
Ett stenkast från den italienska gränsen ligger den lilla rivieran. Kantonen Ticino packar en svårslagen mix av Alpernas berg och tropisk riviera, ...
2 kommentarer
”Jag vill inte åka hem”, sa Dana till kameran. ”Det är något med Sverige som är svårt. Jag kan inte förklara det.”
Jag gjorde de sista intervjuerna ...