Eurorando 2016

Nu går det att anmäla sig till det internationella vandringsevenemanget Eurorando. I september nästa år väntas cirka 7 000 vandrare från hela Europa komma till Skåne för att uppleva ett 80-tal utvalda dagsvandringsetapper.

Av: ulindh

Nu är anmälan öppen till Europas största internationella vandringsevenemang Eurorando för alla. Den 10 till 17 september 2016 väntas upp emot 7 000 vandrare från hela Europa komma till Skåne för att uppleva ett 80-tal utvalda dagsvandringsetapper, bland annat längs Skåneleden.


Ett gäng vandrare i skogen. Foto: Gösta Fries
 
Förberedelserna inför Eurorando är i full gång. Inte mindre än 26 kommuner i Skåne samarbetar genom region Skåne för att erbjuda 82 dagsvandringar, 40 kvällsaktiviteter och 10 heldagsutflykter. Eurorando startade 2001 och genomförs vart femte år på olika platser i Europa. Bakom initiativet står European Rambler´s Association (ERA) med drygt 2,6 miljoner organiserade medlemmar. När Eurorando kommer till Sverige är det Svenska Turistföreningen (STF) och Region Skåne som är värdar för evenemanget.

- Vi är otroligt stolta över att STF tillsammans med Skåne får representera detta massiva evenemang. Vandring är ofta förknippat med fjällen, nu kan vi visa hela Europa att det finns fantastisk vandring även i södra Sverige, säger Sylvia Nylin, vice generalsekreterare STF.
 
Anmälan till Eurorando är nu öppen för allmänheten och nu uppmanar STF alla vandrare att delta.

- Tidigare har Eurorando arrangerats i Strasbourg, Tjeckien och Andalusien. När turen kommer till Skåne storsatsar vi för att erbjuda en unik och naturskön vandringsupplevelse, som innehåller allt från pilgrimsvandringar, historiska stadsvandringar i värdstaden Helsingborg och en tur till kommissarie Wallanders hemtrakter, säger Sylvia Nylin.
 
Utöver vandringar finns det möjlighet att delta i en mängd olika sociala aktiviteter, utflykter och turer över Öresund till Köpenhamn och Helsingör. För den som vill ge sig ut längs vandringslederna redan nu anordnas över 100 så kallade Energy Walks i Skåne och övriga Sverige under 2015 och 2016.

Om Eurorando 2016, anmälan mm

Mer information om Energy Walks



Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?

Att bygga broar

Common Values United jobbar för att öppna upp den svenska naturen för "barn från tredje kulturen". 7 kommentarer
Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...