Byt Gore-Tex jacka stöd Röda Korset

Av: ulindh

På fredag lanserar Gore och Naturkompaniet sitt senaste kampanjsamarbete - "Byt in din jacka". Du som köper en ny GORE-TEX-jacka erbjuds att lämna in din gamla. Alla inbytta plagg går till Röda Korsets katastrofhjälp och själv får du 500 kronor i avdrag.
- Det är alltid roligt att kunna stödja ett gott ändamål, säger David Ekander, marknadsansvarig för Gore Fabrics Scandinavia.

Samtliga 24 av Naturkompaniets butiker i landet utrustas nu med skyltmaterial inför den kommande kampanjen, medan annonseringen främst fokuserar på Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Karlstad och Linköping. Tillsammans med Gore, företaget bakom varumärket GORE-TEX, är förhoppningen att under de närmaste veckorna göra en märkbar insats för Röda Korsets katastrofförråd. Under kampanjen, som sträcker sig till 18 februari, erbjuds 500 kronor i prissänkning vid inbyte av en begagnad GORE-TEX-jacka.
- Röda Korset är en lysande partner som kan försäkra att plaggen kommer till bra användning. De tar emot, paketerar och förvarar de insamlade kläderna inför framtida katastrofsituationer och har full kontroll över distributionen, berättar David Ekander.
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-01-31 08:49   sundancekid
Idéen är klart intressant, men vore det inte klokare att satsa på ett liknande samarbete i början av vintern , låt säga under oktober/november månad, där man istället erbjuder samma förmånliga inbyte av gamla plagg men istället med fokus på isolerade plagg. Detta för att erbjuda varma kläder till de som behöver det mest under årets kallaste månader.

För all del är en G-tex jacka bra att ha, men i ärlighetens namn. Om man är ute efter skydd mot väta & vind så funkar en enkel poncho för 50 SEK lika bra.

Jag kanske tänker fel här, men för mig är i alla fall inte tanken att de gamla plaggen skall gå till personer som vill ha nya plagg att vara aktiva i utan till individer som _verkligen_ behöver nya kläder. Då tror jag behovet av isolerande/varma plagg under vintern vida överstiger behovet av en Gore-Tex jacka under våren/sommaren.

Sen kan man ju också dividera om huruvida Naturkompaniet gör detta för att de är så fantastiskt snälla eller för att generera mer försäljning. Troligtvis en kombination.

Om de så gärna vill stärka sin image med goda gärningar ser jag hellre att de donerar kläder (t.ex. simpla ponchos) till olika hjälporganisationer som sedan kan distribuera dem till de som behöver dem.

Det om det, från mig.
 
2008-03-25 16:10   Krydolf
Håller med om att idén är bra, men med tanke även på de senaste årens larm om de miljöfarliga kemikalierna i material som t.ex. gore-tex hade det varit trrevligt om man tillåtits byta in sina gore-tex-plagg mot plagg även i andra material. Jag är ekolog och äger mycket få plagg i gore-tex eller liknande material, och de jag har skaffade jag innan rapporterna kom. Ska jag skaffa nytt nu blir det absolut inte gore-texplagg eller liknande, jag och är därför inte intresserad av att byta in dessa plagg mot nya sådana. Att byta bort dem mot andra mer miljövänliga material hade däremot varit en win-win situatiation: bra för mig, bra för de som får ta över mina gore-texplagg (eftersom de redan finns och används), och om än ingen förbättring för miljön så ingen försämring heller. Och om många gör ett sådant val kan det kanske också ge industrin en fingervisning om att vi konsumenter (som väl ofta är ganska naturintresserade?) gärna vill ha material som är bättre ur miljösynpunkt.
 

Läs mer

En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar
2020 skrev Karl-Johan Piehl här på Utsidan denna guidebok på engelska. Nu kommer en uppdaterad och rejält utökad version på svenska. Var med och ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.