Nyheter > Alla Gröna bandetvandrare nu i mål

Alla Gröna bandetvandrare nu i mål

Den 5 oktober gick den siste av årets Gröna bandetvandrare i mål i Grövelsjön. I år var det rekordmånga som genomförde bandet, hela 71 stycken, nästan dubbelt så många som förra året!

Samuel Lebén-Rosén var den siste som gick i mål efter att ha gjort sitt femte Gröna Band. Han är därmed den tredje personen som genomfört bandet fem gånger, de andra två är Lina Hallebratt och Peter Bergström.

Det är fantastiskt fina prestationer som alla startande gjort. I år har det dessutom slagits många rekord både i antal starter och målgångar, antal dagar, sträckor, ålder, band med mera. 

Här kan du se alla som genomfört Gröna bandet i år.

Går du och funderar på att göra Gröna bandet  kan du läsa Snurtes blogg här på Utsidan. Han gick det Gröna bandet 2020 och har beskrivit hur vandringen var för honom. Läs bloggen här.

Det finns också ett fint bildgalleri på hemsidan för  Fjällfararnas Vita & Gröna band. Se de inspirerande bilderna här.

Efter nyår är det dags för de som anmält sig att ta sig an Fjällfararnas Vita Band.

Fakta

Fjällfararnas Vita eller Gröna Band innebär att man färdas för egen maskin från Treriksröset till Grövelsjön, eller i motsatt riktning. Bandens färg anger vilken årstid turen genomförs. Detta är ingen tävling utan syftar till att inspirera till långa turer i vår skandinaviska fjällkedja. Läs mer på www.vitagronabandet.se

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar