Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Observera att rubriken är rättstavad; det skall vara "alg" och inte "älg". Alger är populärt bl.a. i Japan. Man köper den torkad och den finns i olika varianter. Smaken är ganska diskret och är värd ett test. Aramé är en beprövad variant som ser ut som svarta trådar.
Cous-cous är suverän friluftsmat; genant lättlagad och mättande. Kommer ursprungligen från norra Afrika. Det är basmat och kan väl liknas vid ris.
3 dl cous-cous
1,5 dl röda linser
2 st torkade röda paprikor
1 st torkad purjolök
2 st torkade morötter
1,5 dl torkade alger
några msk tomatpasta
2 st vitlökar
salt
Förbered hemma genom att torka grönsakerna. Morötterna torkas lämpligen grovt rivna.
Gör cous-cous först. Koka upp 2 dl vatten. Vispa i cous-cousen. Ta av grytan och låt cous-cousen svälla (men helst inte svalna) under lock.
Under tiden: gör alggrytan. Häll linser, paprika, purjolök, morötter och alger i 6-7 dl vatten. Tillsätt tomatpasta och pressa i vitlökarna. Salta. Koka upp och låt koka i 15 minuter. Servera med cous-cousen.
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer