En nybörjarvandring för mig och mina barn.

Användarnamn: MammaMalin

Intressen:

Mer på profilsidan


2016:
Januari

Oj, vad har jag startat upp nu!?

Jodå, en blogg kommer troligen lösa mina drömmar om en fjällvandring tillsammans med mina små diamanter.

Jag, mamman, heter Malin och är 38 år. Mina barn är Matilda, hon är 12 och så där tonårig som de flesta småtjejer på just 12 är. Och så har jag Elliott som är 2,5 vilda och grabbiga år. Vi bor i Örebro, i en lägenhet nästan mitt i centrum. 

Min tanke är att fjällvandra tillsammans med barnen, sommaren 2017. Det behöver inte vara långt men det får gärna vara spännande, avslappnande och roligt. Det finns dock "ett mindre hinder" ....alltså det är inget hinder som är jättekompliserat, bara det att  jag har totalt noll koll, ingen som helst erfarenhet av att vandra. Inte ens på plan mark (tror att jag kanske tog mig igenom någon friluftsdag i skolan för hundra år sedan ).....Okej det låter som hindret är komplicerat, eller hur!? Jag behöver alltså hjälp av er att klara av den här utmaningen. Och visst är ni redo att hjälpa oss så vi når vårat mål!?

Mitt första inlägg handlar alltså om att jag vill ha supertips på allt från råd till länkar, till allt som har betydelse för en trygg vandring.

Tack och hej för idag, Mamman och barnen.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2016-01-17 16:42   Håkan Friberg
Två viktiga frågor i sammanhanget:
Kan du tänka dig att tälta eller är det stugtur som gäller?
Kan du orientera?

HåkanF (också Örebroare)
 
Svar 2016-01-17 18:20   MammaMalin
I orientering finns det väl några grunder som ligger kvar i bakhuvudet. En stugtur känns mer troligt eftersom min lilla pojk kommer vara med.
 

Läs mer i bloggen

Vill åka redan till sommaren

Hej igen

Efter att läst runt lite nu, så har jag kommit fram till att Hemavan- Ammarnäs kanske skulle vara en bra nybörjartur för oss soffpotatisar. Det verkar som den sträckan inte är övermäktig och det finns tillgång till tak över huvudet.
Jag har också kommit fram till att jag inte tar med mig lillpojken. Utan jag och min dotter (hon kommer vara nästan 14år) vandrar själva, eftersom det är första gången.
Avstickare kommer vi högst troligen inte göra eftersom lokalsinnet är lite si och så ;) Jodå, jag kan läsa kartan och jag kan väderstrecken, men för att hålla sig på den säkra sidan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.