Sommaren 2007 upptäckte vi vandringens möjligheter och omöjligheter. Det var i Alpbach, Österrike. Nu vandrar vi i Skåne.

Jag och min fru började vandra sommaren -07 i Österrike (Alpbach). Vi fann oss vandra timme efter timme, outtröttliga på leder som förde oss högre upp och med vyer som är oförglömliga. Till vardags tar vi oss runt på vandringar runt om i Skåne. Det är en märklig känsla detta, att vid mitten av livet upptäcka ett helt nytt liv!

Användarnamn: skriver

Intressen: Vandring, Litteratur, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Mölle fälad och Kullens havsbad

Efter stormen!

Idag körde vi upp till Mölle, parkerade nere vid hamnen och påbörjade rundvandring nr 20 ur den underbara boken Rundvandringar längs Skånes kust. Den här rundan gick vi senast i slutet av augusti. 1,3 mil på stundtals väldigt leriga stigar. När vi gick här förra gången höll sommaren på att dra sig tillbaka. Idag klarnade det upp strax efter det att jag tagit ovanstående ödesmättade fotografi. När vi satt nere i Lerhamn och åt smörgås och drack té så VÄRMDE solen en smula. Underbart!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-01-27 18:19   Håkan Friberg
DEN boken vill jag ha. Författare?
HåkanF
 
2008-01-30 09:55   eriksjos
Här finns lite info om boken: http://walks.hash.se/
 
2008-02-07 17:59   Islusen
Vilken härlig bild! Ödesmättad var ordet.
 

Läs mer i bloggen

Midsommardag!

Det var inte alla som var pigga i morse – midsommardagens morgon! Men vi var vakna och tog Öresundståget från Malmö 8.02 till Helsingborg. Därefter korsade vi sundet och anträdde vår midsommardagsvandring vid Kronborgs slott. Vi följde som vanligt Karin Hoffmans förslag på rundvandringar och hamnade så småningom vid Hammarmöllehus och de underbart vackra dammarna i Själlands bokskogar. Det hela slutade vid färjestationen efter 1,7 danska mil med trötta ben men pigga sinnen!

Nu säljer vi bilen!!!

Nu säljer vi bilen! Efter att ha flyttat till Malmö inser vi att behovet av bil är minimalt. Vi hakar inte på ”Gröna vågen” eftersom vi har flyttat in till staden, men vi gör gärna ”Gröna vägen” och satsar på cykel och kollektivtrafik. Dock: bilen har tidigare fört oss ut på vandringsleder runt om i Skåne. Hur gör vi nu? Är det någon som har bra tips på vandringar som utgår från kollektivtrafiknätet eller på cykelavstånd från Malmö? Skriv gärna en kommentar!

Nya steg

Gott nytt vandringsår alla vandrare!!!!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.