God och enkelt mat ute, för alla!

Användarnamn: OutdoorsFoodie

Intressen:

Mer på min profilsida


2016:
Januari

2015:
December

Kryddig dryck på vilda nypon

Nu när vintermörkret är som djupast kan vi behöva den där lilla extra vitaminboosten. Vad bättre då än att kombinera en C-vitaminboost i en varm dryck gjord på naturens lilla kraftpaket, nyponet.
Jag var för några veckor sedan ute på en tur och letade efter nypon och finns det nypon-år, så är det ett sådant här i söder nu. Ett överflöd av nypon, så passa på att plocka och torka dem!


I slutet av min tur kokade jag upp en kryddig dryck på nypona, toppat med kanel och apelsin, låt mig säga att det var himmelskt i slutet på en kylig dag!
Nedan följer en kort video ifrån dagen och receptet jag gjorde.

Ingredienser
5-10 Nypon
Skalet av ½ apelsin
1 Kanelstång
1 msk honung
En nya svartpeppar

0.5 liter vatten

Halvera nyponen, gröp ur kärnorna och lägg dem i en gryta.

Skala av skalet av en halv apelsin och tillsätt till grytan. Som vanligt när det kommer till apelsin, se till att inte få med för mycket av det vita då det inte smakar jätte gott..

Lägg i kanlestång, peppar och tilsätt 0.5 liter vatten.

Låt koka upp och tillsätt en msk honung.

Låt drycken sjuda i ca 10 min, låt den sedan dra någon min innan servering.

Drycken går givetvis utmärkt att göra på endast nypon, om man inte har något annat med sig. Den går också att göra på torkade nypon :)

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Risgrynsgröts plättar över öppen eld

För en tid sedan så jag TV4:as program med Tina Nordström Tina i fjällen. Vilket inspirerande program för oss mat och naturälskare, otrolig mat och vacker natur. I programmet tillagades plättar gjorda på risgrynsgröt och som ett stort fan av både gröt och plättar var jag bara tvungen att testa detta recept!
Efter en testomgång hemma bar det ut med ett nyfunnet plättjärn i gjutjärn, låt mig säga att det var lättare att steka dem hemma vid spisen, men resultatet blev fortfarande underbart.
Nedan kommer en video och receptet och testas verkligen dessa små under, så mättande!!

Hemmagjorda clif bars med smak av äppelpaj

Jag älskar att äta snacks när jag är ute i skogen eller när jag är ute och fiskar. Ett bra snack kan få mig att orka gå den sista biten eller hålla motivationen uppe lite längre när fisken inte nappar.
En klar favorit ibland snacks är Clif bars, mycket energi i liten förpackning och de smackar ju helt ok! Nackdelen är väl den att äter man dem som godis så drar priset rätt snabbt iväg...

 
Som tur är går de alldeles utmärkt att göra snabbt och enkelt hemma. Här kommer ett recept på hemmagjorda clif bars med äppelpaj smak. Nedan följer en video på receptet och även text och bilder. (själva receptet börjar ca 1.30 in i videon)

Början till en matblogg - OutdoorsFoodie-


Oavsett om du är en erfaren bushman eller bara vill njuta av en eftermiddag i naturen så kommer mat alltid smaka underbart ute och ge din upplevelse det där lilla extra!
Jag startar den här bloggen på utsidan i samband med starten av en youtube-kanal med samma mål, att god mat i naturen behöver inte vara intetsägande och tråkig. Här kommer recepten finns i bild och text (men även en länk till videon), jag kommer också skriva lite om mina utflykter och erfarenheter när det kommer till att förbereda och laga mat ute.
Så gillar du mat och natur, håll koll på denna bloggen framöver :)

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.