Skidturer längs den skandinaviska fjällkedjan; Grövelsjön - Storlien, Hemavan - Abisko. Börjar gå från Grövelsjön den 16 februari.

Dalkulla från Borlänge - som numera bor i Oslo. Jobbar som skidinstruktör för barn samt i friluftsbutik och planlägger långa turer till fjälls. Har nu under våren tänkt är att jag ska gå på skidor längs med Sveriges fjällkedja, från Grövelsjön till Storlien och sedan Kungsleden; mellan Hemavan och Abisko. Den 16 februari bär det iväg. Nu kan ni följa tur och förberedelser på min blogg: "En väldigt vit vinter"

Maria

Användarnamn: Maria Walla

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Navigering, Bär & svamp, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


Fjällräddningen på sitt sämsta och bästa.

Hej,

Nu sitter jag på tännäsgården och skriver. Kul att så många hittat fram till bloggen - både släkt och vänner!

sms fra Maria 18.02.2009

Allt bra med mig och charlotta. Vi går hela dagarna i vit dimma och har redan övergett tältidén. Eventuellt tilfälligt!? :-) Tar dagarna som de kommer och försöker njuta mest möjligt. Nu ikväll sover vi i stugan vid rogen. Imorgon väntas nysnö och det betyder pulsande för vår del. Vi hoppas at nogon skoter får vägarna förbi ;-) Fjällhälsingar från Maria

Koordinater fra Maria

Latitude:62.101
Longitude:12.3351
Nearest Location:not known
Distance:not known
Time:02/16/2009 21:54:13 (Europe/Stockholm)
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=62.101,12.3351&ie=UTF8&z=12&om=1

Nu drar jag ut på tur...

Då var det dags att säga hej då för några dagar. I morgon kväll startar turen från Grövelsjön och jag tillbringar därför dagen på tåg och buss genom Dalarna. 

 I dag har jag pysslat med turmat och kan dela med mig av följande; två egenhändigt komponerade recept på turfrukost. Båda två fungerar genom att man bara tillsätter kokande vatten. Valfri mängd efter smak och behag. Rör om och låt stå i några minuter under lock. 

Om sponsorer...

 För att vara borta i flera månader krävs enorma mängder med både mat och utrustning. Utan all hjälp från olika norska leverantörer hade jag haft stora problem att genomföra den här turen. 

Först vill jag tacka www.justnorway.no som nu i veckan skickade en stor påse med frystorkade grönsaker till mig. Dessa kallas för "just veggies" och är helt geniala då de kan användas som proteinförstärkning av lunchsoppor och andra rätter. Behöver inte kokas, utan endast svälla i varmt vatten. Perfekt för fjällfolk! Den norska leverantören säljer mest frystorkad frukt, men det går att beställa frystorkade grönsaker också. För hela utbudet se denna adress: www.justtomatoes.com 

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.