Även små äventyr är stora

Även små äventyr är stora

Användarnamn: MagnusBroden

Intressen: Vandring, Långfärdsskridsko, Navigering, Paddling

Mer på profilsidan


2016:
Februari

2012:
Mars

Pagajbygge

Efter att jag sett fler och fler använda grönlandspaddlar på filmer på Youtuben så har suget att själv bygga en mer och mer krypigt närmare. Så sagt å gjort så hittade jag på en bräda i garaget i vintras som jag började bearbeta. Resultatet blev väl inget jätte hit till utseendet men får se om den går att använda när det är dax att prova. Tyvärr blev det inga bilder tagna då. 

Men så i nya nr av Paddling så var det del1 i en repotage serie om just Grönlandspaddelbygge, så då blev jag naturligtvis tvungen att göra om det igen. 

Efter som jag aldrig provat att paddla med något annat än den "vanliga" europapaddeln så är det svårt att veta vilka mått och former man ska gå efter men jag följde något så när dom rekommendationer som rekommenderades i tidningen.

Sen var det bara att plocka fram sticksågen och börja såga.

När man sen fått den form man är nöjd med är bara att slipa slipa och slipa tills man tycker den är slät nog. På med många lager olja, själv använder jag kinesiskträolja samma som till utemöblerna. Plus att jag bruka köra den på mina gevärsstockar också. Blir ett fint resultat efter ett tag. Oljar man varannan dag i någon vecka sen kan man ta det lite som man tycker och våtslipa om nödvändigt.

Före och efter bild

Jag la inte ner så mycket tid på att hitta en ultimat bräda utan låter det komma längre fram i tiden då jag inte ens vet om en pagaj passar mig.Nu är det bara att olja och olja lite mera för att sen slänga i kajaken och paddla på. 

Återkommer med en full recension av min egna paddel framöver.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2012-03-27 05:53   såg
snyggt o härligt jobbat
 
Svar 2012-03-29 19:40   MagnusBroden
Tack man försöker iallfall.
 
2012-03-29 16:25   aizing
Är den inte lite för tjock i ändarna ?Det du skulle kunna göra är att hyvla ner kanterna så att du får ett tunnare blad med aningen
konkav profil som ger en paddel som går tyst i vattnet och ger bra fart
 
Svar 2012-03-29 19:39   MagnusBroden
du har nog rätt finns mer och ta av, svårt att veta hur mycket man törs ta bort.Då kan man få bort några gram till ligger där på ca1100g.
 

Läs mer i bloggen

Du tror du vet var du är...

Kniven

Jag fick min första Morakniv när jag var 6år och sen den dagen har väl Moraknivar alltid vart självklart att använda. Billiga och pålitliga. Meningen är absolut inte att göra reklam för just Moraknivar utan är man uppväxt i sverige och använder en kniv skulle jag nog tror att majoriteten skulle förknippa det med en Morakniv. Idag är jag snart 36år och använder fortfarande Moraknivar men tyvärr är min första inte med mig längre.


Som många andra friluftsmänniskor så har jag funderat på en lite mer exklusiv kniv och dom finns ju i alla prisklasser så har aldrig riktigt blivit av att skaffa något annat än en Morakniv.

Ladda batterierna.

Ibland behöver man en paus från det vardagliga livet. Hade packat väskan redan dagen innan och direkt efter jobbet bar det av till skogs. Körde inte långt 500m in i skogen. Parkerade bilen vid den lilla tjärnen och gick över till andra sidan. Hängde upp hängmattan och genast infinner sig en känsla av ro och stillhet. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.