Jag gillar eld och att vara utomhus. Att uttrycka mig i text är något jag precis börjat med.

Användarnamn: edholm

Intressen: Alpinism, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Paddling, Segling, Utförsåkning

Mer på profilsidan


Hur kan jag ha missat skogen?

Som rubriken lyder, hur kan jag ha missat skogen? Hur i hela Hälsingland har jag inte inte upptäckt vad den har att ge mitt liv. Uppvuxen i en by i norra Västerbotten med elljusspår hundra meter från farstukvisten och otaliga timmar i Mulle-skogen under min uppväxt tycker jag att jag borde ha tytt mig till skogen i en tidigare ålder. 

Istället kom jag på mig själv med att tänka "jag vill gå ut i skogen, elda och tälta" i tjugosexårsåldern. Kanske var det flytten på hundra mil från de Västerbottniska tallhedarna till de lite lummigare skogarna i Värmland som fick mig att tänka på utomhuslivet. Kanske är det en mognadsgrej. 

Nu har jag hittat ut och det känns som att jag kommer att fortsätta vara ute så länge jag orkar. Med Värmlands skogar som utgångspunkt finns mycket att se. Just nu tillbringar jag mycket tid kring sjön Västra Örten, fyra mil norr om Karlstad. Ett fantastiskt område med höga berg och vackra sjöar. Ännu har jag inte övernattat i vinterlandskapet. Planen är dock att det ska ske inom en snar framtid. Jag tänkte dela med mig av mina äventyr här på utsidan. Är det någon som läser detta som befinner sig i Karlstad med omnejd tar jag gärna emot tips på områden man kan vandra.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2019-01-28 11:35   andersmossing
Som den gamla klassikern: "Varför stanna inne när allt hopp är ute!" :-)
 
2019-02-02 13:14   StatuFama
Det finns inget bättre än skogen i skymning och i morgonljus. Bara i den vilda skogen kan man känna sig som en riktig människa. Den som aldrig får uppleva den, är fattig.
 
2019-02-07 21:21   skogsfia
Grattis till att ha återupptäckt skogen! Du kommer att ha många lyckliga stunder utomhus. Lycka till med framtida turer!
 

Läs mer i bloggen

Tur

Efter att ha sneglat på ett par nya skidor en längre tid kom här om helgen ett tillfälle jag inte kunde motstå. Valet föll på ett par Dynastar Cham 107 HM med Dynafit Beast 14 bindning. Inte den lättaste kombon men jag prioriterar utförs mer än uppförs så detta blev en bra avvägning och ett köp jag känner mig nöjd med.

Efter att ha läst lite om ställen jag skulle kunna prova mina skidor på en enklare tur förstod jag fort att jag var tvungen att köra en ganska lång bit i nordvästlig riktning.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.