Dagen därpå är vi på väg mot Xátiva. Gårdagens sträcka käns ordentligt.

Album: Camino de Santiago / Camino de Levante -Sureste and Camino de Invierno ca 1250 km

Dag 2, 19-04-2014 Algemesi - Xátiva 30 km [ 35 ]

På morgonen började vi gå, ca 0730...ungefär samtidigt men vi träffades bara på kaffet i Alzira, efter ca 2.5 timmars vandring. Vägen gick igenom enorma citrusgårdar. Natten i Algemesi var allt annat än god. Kejsaren Dominique visade hela sitt register..eller snarare snark-repertuar. Stundtals tittade vi andra tre på varandra - undrande..- Hur fasiken funkar detta hemma i Frankland, med Kejsarinnan?

Mannen var osannolik..ju. Väggarna darrade, sängarna skakade ..Ja, nästan alltså,..åtminstone kändes det så.
Under dagen bestämde vi oss ( Eva och Jag) för att inte sova en natt till med Kejsaren och den tyske riddaren... Never again so to speak.. !

Från Alzira gick vi ut tillsammans, men Dominique och Edward, lämnade oss strax efter detta. Vi gick inte i samma tempo helt enkelt..Problemet var dessutom att Edward hade samma guidebok som vi hade - på tyska - som han behärskar men inte vi ..och Dominique hade en förhållandevis ny upplaga (2013) av den franska varianten. De fann sig till rätta ganska snabbt ..men vi irrade ett par gånger till och gick 5-6 km extra, även denna dag. Efter att ha gått till ca 19.45, kom vi till Xátiva utmattade.. Eva såg helt slut ut..Själv mådde jag inte särskild bra av den enkla anledning att jag började tvivla på mig och på Evas förmåga. Jag tänkte "Vad utsätter jag Eva för..? " Det är ju hennes vandring. ..Det är hon som skall fylla 60. Det var hennes jubileumsvandring !

Kort efter ankomsten till Xátiva, hur som helst...märkte vi att det inte var lätt att hitta en övernattningsplats. Vi ville absolut inte hamna på samma ställe som våra kompanjoner. Hur trevliga de än må ha varit. Vi frågade en äldre dam som var villig att hjälpta oss ( efter 30 minuter av sökande) till stadens hotell som var en positiv överraskning. Vi duschade länge..tvättade våra smutsiga kläder och kom ner till baren ca 2100. Det kändes härligt att få en sådan lyx måltid efter ett par dagar [ i Algemesi åt vi ingenting..glömde jag skriva] och förmodligen tappade vi redan där mycket.. Nu åt vi för båda dagarna..och gick nöjda till sängs..och sov riktigt bra !
(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.