och efter övernattningen, .. vidare mot La Fonte de la Figuera

Album: Camino de Santiago / Camino de Levante -Sureste and Camino de Invierno ca 1250 km

Dag 4, 21-04-20 Moixent - La Font de la Figuera 22 km

Kejsaren Dominiques snark-konsert pågick hela natten och även om vi visste och var något förbereda - mentalt - så bidrog det varken till tröst eller lugn...Vi fick tyvärr inte sova även denna natt. Mannen saknade motstycke. Alberguet var dessutom undermåligt. Smutsigt golv, knappt varmt vatten, dåliga sängar och ofräscha sängkläder. Vi ville bara därifrån "Usch" skrev Eva i notboken..!!

Vi lämnade ett sömnigt Moixent , tidigt på morgonen..ganska trötta. Köpte ett uruselt vattning kaffe, från en kaffeautomat på bensinmacken 200 meter från vårt Albergue och köpte där även två färdigpackade smörgåsar som smakade ..ni vet vad ... och dem fann snabbt sin väg till närmast papperskorg.

Det var det vi hade till frukost. Smaklöst, vattnigt kaffe och ett par tugg från en oätlig smörgås..

Vägen var vacker dock ..Vi märkte nu att vi började klättra högre upp i landet och lämnat storregionen Valencia bakom oss. Naturen byte färg och form.. nya växter, nya dofter.. Apelsinlundar bytes mot mandelträd, olivlundar..och vinrankor.

Halvvägs stannade vi och åt medhavd frukt och kakor. Längre bort, kunde vi se våra kamrater som precis börjat klättra upp mot toppen på åsen vi satt och vilade.
Vi väntade in de..visste att de var efter oss..Vi satt en stund tillsammans innan vi fortsatt mot byn. En lång stund gick vi tillsammans och skrattade. Vi åt även lunch tillsammans längre fram, men sedan blev det åter glest mellan oss. Vi sänkte medvetet farten i syfte att undvika till varje pris en till övernattning med Kejsarens trumpeter...Vi lät killarna gå före oss.

När vi närmade oss La Fonte de La Figuera hände något märkligt.. En man med trevligt anlete kom från ingenstans, precis när vi började undra hur vi skall ta oss fram. Vi frågade honom om han känner till byns sovställen och hans svarade med att en vän till honom äger ett hotell och han ville att vi följde med honom. Han ville leda oss ända till hotellet.

Situationen i vårt samhälle, är dålig sa han,..bättre att ni följer med mig så ni får något bra till pengarna, för ägarna kämpar om varje turist. Det är inte många pilgrimer här sa han men jag kan lova något bra. Han tog oss till ett mycket bra hotell och även om det kostade lite så var det verkligen värt.
(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.