Drömmar om en tur

Album: Fjällets kraft

Det är vyer som denna som får mig att ständigt längta tillbaka till Sarek...

Om ett par veckor beger jag mig förhoppningsvis ut på långtur. Med buss och bilskjuts tar jag mig till Silvervägens (väg 95 mellan Skellefteå och norska gränsen) västligaste utpost. Härifrån påbörjas skidturen.

Planen är att inledningsvis färdas i nordlig riktning via Ikesjaure och Mavasjaure till Piskehaure vid foten av det ståtliga Sulitelmamassivet. Därefter bär det av ytterligare norrut mot Virihaure. Från Staloluokta skidar jag längs Padjelantaleden till Tuottarstugorna. Från Tuottar tar jag riktning mot Sarvesvagge. Följer sedan Sarvesvagge och Rapadalen fram till Kungsleden söder om Laitaure. De sista dagarna av turen går längs leden mot Kvikkjokk.

Jag kommer släpa med mig mat för 20 dagar. Minst 14 dagar räknar jag med att behöva för själva framfarten. Övriga 6 dagar är avsatta i reserv vid dåligt väder eller för någon kortare dagstur utan pulka.

Förhoppningsvis blir det någon eller några dagar med så härligt väder som rådde på bilden (som för övrigt är tagen vid Mikkaglaciären och Sarektjåkkå i mitten av mars år 2010). Då lovar jag att kamerautrustningen ska få jobba flitigt!

Nu återstår bara att fortsätta med planering av packningen och inte minst, att hålla sig pigg och kry.

Ser enormt mycket fram emot denna tur. Den har funnits i mina drömmar under ett antal års tid vid det här laget. Nu ser det äntligen ut som jag har möjlighet att förverkliga den.
(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-03-02 20:20   Håkan Friberg
Låter magiskt. Ensam?
 
Svar 2014-03-02 21:14   Fjätdalen
Jo, det blir en solotur denna gång Håkan. Inte det optimala rent säkerhetsmässigt, men fördelen är att det blir gott om tid att fotografera i lugn och ro.
 
2014-03-03 22:56   Leech
Betyg: 5
Stillsamt och fridfullt, en riktig idyll!
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.