Min sambo Emelie agerar isbrytare. Isen var relativt porös och det var lite som att paddla i slushpuppy. Emellanåt gled man dock upp på ett litet isflak innan det sprack och gick i två bitar av tyngden ifrån kajaken och oss själva.
(Logga in för att skriva en kommentar)
2009-05-18 20:00   Ahkká
Betyg: 4
Ser ut som en fin dag! Påminner om mitt eget paddlande i Norge i juni förra året, också det bland isflak (första turen innebar en hel del "juckande av kajak" över stora isflak. Ansträngande men roligt! :)
 
2009-05-18 21:25   HotIce_Flash
Betyg: 3
Det är skitkul att paddla bland issörja och lösa flak! När isen gick upp på Träsket en vår lekte jag runt i kanten genom att med fart åka upp på pip-isen, kliva ur kajaken och testa hållfastheten på underlaget genom att hoppa jämnfota! ;-)) Det höll för det mesta! Fast det måste tilläggas att jag förutom flytvästen hade våtdtäkt och paddeljacka på mig!
Vad gör man inte en solig vårdag?!
 
2009-05-18 21:36   larsbengtsson
Hehe låter roligt det där med att hoppa jämfota =), denna isen kunde man dock inte stå på, inte utan att ramla i iaf. Det såg mer ut som ett "honeycomb"-nät av is som var ca 8-10cm tjockt med hål av varierande storlek. Cigarr-is kallade vår kompis Janne det som också var med på turen. På sina ställen fanns det så bra bärighet att kajakerna åkte upp ovanpå men det bar inte speciellt länge innan man delade flaket på mitten och gled ner i vattnet igen.
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.