Vy från Gröthågnas västsluttning

Album: Grövelsjöfjällen 2008

Den blåa sjön därnere är Rönsjön, längre bort i fjärran skymtar Femunden. Högsta toppen i mitten några km bort är Elgåhågna, 1460 möh.
(Logga in för att skriva en kommentar)
2008-07-20 20:43   tunsta
Betyg: 4
Åh, vad härligt och få se lite bilder från Gröthågna. Har varit och fiskat flera gånger vid Grötvallsjön och tittat trånande upp mot Gröthågna,skulle så gärna vilja gå upp där någon gång. Var det väldigt stenigt och bökigt,från vilken håll gick du?
 
2008-07-21 01:11   Akaren
Jo det är rätt så mycket sten däruppe, men mest i det övre området, sett från det håll jag kom ifrån. Jag gick från Sylen till Rönsjön och sedan upp längs bäcken till dalen mellan Gröthågna,Rönsjöruten och Sylfjället. Där uppe runt de små sjöarna är vissa partier riktigt steniga med stora block medans andra stora delar är mer lättgångna med jämnare mark. Från dalen gick jag sedan uppför västsluttningen och ju längre upp man kommer är det mer och mer sten, vilka är en härlig utmaning att stappla fram över. Jag har länge tänkt ta mig till Grötvallsjön, hur är det där får jag passa på att fråga? :-) Den är verkligen riktigt vacker sedd från Gröthågnas topp!!! Och jag är nyfiken på den lilla toppen Mjölkstäva där bredvid sjön. Ska nog lägga in en fin bild på just Grötvallsjön och Mjölkstäva!
 
2009-03-01 10:16   Elsy Hammarlund
Betyg: 5
Tjusig härlig bild .Vackert i dom trakterna och tack för fina kommentarer.
 
2012-09-26 23:49   polarhundsflikkan
sverige är fantastiskt, man kan inte fatta hur mkt vackert vi har :) fjällvärlden är bara underbar! :D
 
Svar 2012-10-04 22:16   Akaren
Det där håller jag med om! :)
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.