Stolt och vacker står hon där och iakttar alla som färdas med båt över sjön för att utforska henne och hennes omgivningar. Jag är nöjd med att fått se på och ta bilder av Áhkká
(Logga in för att skriva en kommentar)
2008-02-17 12:56   thegedd
Betyg: 4
Blir knäsvag, i år ska jag upp till toppen !
 
2009-02-07 20:23   Fjätdalen
Betyg: 5
Oavsett den emellanåt månlandskapsliknande strandlinjen invid Áhkkájavvre - på grund av vattenkraftsregleringen - Áhkká är och förblir mitt absolut mest älskade fjällmassiv, sommar som vinter. Det är något speciellt med sättet på vilket berget reser sig så tvärt upp från sin omgivning, och hur ett sammelsurium av spetsiga och mjukt formade toppar bildar en komplett fjällkomposition.

I din bild har du fångat ett vänligt och inbjudande eftermiddags-/kvällssken där snön och isen på Hambergs jökel känns...varm!

Och BrittMarie, om du någon gång får chansen att bestiga Áhkká Stortopp, tveka inte! Jag kan meddela att utsikten från ovan står sig mycket väl i jämförelse med den från dalen!
 
2009-04-16 09:43   19540825
Betyg: 5
Det är inte så svårt att förstå varför Áhkká benämns "Fjällens drottning", här har vi ju beviset. Mycket välkomponerad bild, där berget exponerar sina sköna former på ett vackert sätt.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.