Foto: Ankan79

Djäknerundan

Då va det dax igen =)

Ut på tur aldrig sur !
Det stämmer väldigt bra. Man blir på så bra humör av att vara ute. Sen blir man nöjd då man hittar så fina platser så som denna led. Denna gång va det Malin som hade hittat hit. Tanken va först att vi skulle tälta på denna turen men då det skulle bli riktigt dåligt väder valde vi att lämna "The red fox hotel" hemma.
Vi parkerade o utgick från Jäknesundet. Vi valde även denna gång att gå motsols. Om det är så man bör gå denna led vet vi ej men så blev valet. Man går en bra bit längs Vättens vattenlinje o o vilken natur.
Efter ett tag bar det iväg upp i skogen o man går i djupa raviner i istidens spår. Vid Djäknesjön finns ett väldigt fint vindskydd uppe på en kulle. Vi valde att laga vår lunch där. Med utsikt som är svårslagen=)
Maten smakade mycket bra . Denna gång blev det Pasta med köttfärssås. Till det blev det också lite kokkaffe =) Mätta o belåtna gick vi vidare. Leden gick längs Djäknesjön o man passerar många fina platser att grilla sin korv på. Snart är vi tillbaka i Granvik. Tyvärr så va fiket inte öppet men vi tog av de vi hade med oss. Från Granvik till Djäknarsundet går man på ett öjneblick o vi va tillbaka vid bilen. Ännu en mycket fin tripp.

(Logga in för att skriva en kommentar)

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.