Rullskidor

Jag har under några år tränat på amatörnivå på lånfärdsskidor. Då detta är så himla roligt funderar jag på att även köra på sommaren, på rullskidor. Finns det någon som har lite tips att komma med, samt ideer på vart man ska köpa ett par? Eller det kanske till och med finns någon som vill bli av med sina gamla och sälja dem till mig.

Alla tips och trix är goda:)

(Man kanske kan bygga själv)
 
http://www.skidforum.se finns ett gäng rullskidåkare. Stadium säljer en billig rullskida med salomon sns profil bindning för 1500:-, tidigare säsonger har det varit en del strul med väldigt trögrullande hjul på dem, vet inte om det är åtgärdat nu. Annars är Elpex ett kännt märke, utbudet av begagnade rullisar är inte så stort.

När suget blir för stort så kan man ju från och med 17/6 bege sig till Torsby och köpa sig tre timmars längdåkning för 150:-

http://www.fortumskitunneltorsby.se/
 
fredl; sa:
Annars är Elpex ett känt märke, utbudet av begagnade rullisar är inte så stort.
Jag skulle vilja påstå att utbudet av begagnade rullskidor egentligen är ganska stort. Problemet är väl att det är dolt. Det finns gott om folk som har ett par rullskidor i garderoben som de inte använder sedan de åkte Vasaloppet för något år sedan... ;)
Swenor är ett minst lika känt märke. Det finns ett antal artiklar om rullskidor och rullskidåkning på http://www.vasaloparen.se/ . Annars lär du säker få napp på ovannämnda skidforum.
 
Vad är du ute efter för rullskidor? Skate eller klassiskt??? Att bygga själv tycker jag inte är så bra alternativ.

Jag har aldrig testat något av alternativen. Det jag är ute efter är så mycket träning som möjligt, så jag antar att det är skate som gäller då, då jag tyker det är jobbigare på "vanliga" skidor. Men klassiskt kanske är jobbigare på rullskidor?
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.