Färdspår > Visa färdspår
Ladda ner GPX-filen:
Tyresta.gpx

Tyresta rundvandring med start & mål vid Stensjödal

Av
Beskrivning
Ledbeskrivning.

Start vid Stensjödal kl 12,00 och mot sjön Lanan och Fornborgsslingan, väl där möttes vi av väldoft från en familj som grillade vid vindskyddet. Upp på höjden och genom det eldhärjade området, tog lunchen i lä bakom en klipphäll. Vidare på höjden öster om Stensjön, riktig fint, utsikten över den nylagda isen som pudrats av snö i strålande sol.

Vek av på Storskogsslingan och i riktning mot Brakmarsviken, här går leden på skogsväg utmed ängsmarker och senare vid Lill/Stormyra till Lillström på asfalterad väg, ett ganska tråkigt avsnitt ur gångsynvinkel men dock många fina vyer och små rödvita torp och gårdar. Nu har leden övergått i Kustleden. Efter en stund tar vägen slut och leden går ut i skogen, skönt.... och snart kommer vi till den lilla skogssjön Lillströmsträsk liten mysig sjö med eldstad precis vid vattnet.
Sen går leden mestadels på småväg utmed vattnet förbi båtkubbar, badplatser och en camping. En liten sträcka genom betsmarker vid vattnet...

Fika med kaffe och snickers blev det strax innan Spirudden.

Sen in på Avaträskslingan, inte hela, utan en liten snutt för att slippa den asfalterade vägen till Stensjödal och bilen.

Leden är i mitt tycke mer lämpad för mtb eller löpning, lite långrandigt att gå på småvägar som dominerade i slutet.

Strålande sol hela dagen, lite kyligt och blåsigt så att det bet lite i kinderna..
Längd:
1.7 mil
 
(Logga in för att skriva en kommentar)
» Visa även betygsättningar utan kommentar