Haglöfs Sho-sho Gate

» Ladda upp produktbild

ryggsäck för resor/fjällbruk


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: frontöppningen

Minus:fasta axelremmar

Kommentar: Säcken rymmer ca 60l och hela fonten går att öppna (därav namnet?) med dragkedjor. Dragkedjorna håller ännu så länge och öppningen är praktisk, men den känns lite riskabel.

Jag köpte ryggsäcken väldigt billigt, för ca fem år sedan, inför en cykelsemester på Gotland.

Det första jag upptäckte var att snölåset till locket var missfärgat. Detta berodde på att kanalerna till alu-skenorna som är säckens stomme slutar en decimeter från toppen, och den oxiderade aluminiumen hade färgat av sig på snölåset. Det har dock ingen funktionell betydelse, och skenorna är ändå fästade i toppen.

Några år senare ville jag använda säcken lite mer som just ryggsäck, på Gotland fick den åka cykelkärra. Då insåg jag att den var för "kort" för mig. Och axelremmarnas fäste går inte justera i höjdled, till skillnad från de flesta andra Sho-sho-säckar av denna storlek. Jag är "bara" 1,79 och skulle trots det ha behöva höjt dem en bra bit för att få någon vikt på höfterna. Och även om man är av "rätt" längd så verkar ändå inte avbärarbältet vara tillräckligt styvt för att göra någon större nytta.

Säcken är helt OK om man använder den som resväska, men förkastlig om man vill bära tungt och långt. Man får väl vad man betalar för...


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.