Haglöfs Tornado windstopper



Windstopper fleece - andas som fleece, men är vindtätt.
Fungerar som mellan- eller ytterplagg beroende
på aktivitet.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.114.114.114.114.11
(betyg 4.11 baserat på 9 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 3 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Finns inga!

Minus:Sömnaden är riktigt kass.

Kommentar: Mycket dålig kvalitet för att plagg i denna prisklassen, vilket förövrigt gäller dom flesta Haglöfsplaggen. Bara efter ett par veckor lossnade flärpen på dragkedjan o sömmarna började ge med sig runt mudd o tummhål.

Köpplats: Stadium - Jkp

Plus: Slitstark,vindtät,lagom varm

Minus:Rätt ful,ingen snygg passform samt att jag ogillar "tumgrepp" det blåser igenom och jag använder det aldrig

Kommentar: Outslitlig,fick min i 40-årspresent och använt den alla årstider utom varma sommaren och kallaste vintern,dvs 8 år nu.
Lagom värmande och vindtät.

Kommentar: Tjocka windstoppers är en guds gåva. På med den ovanför t-shirten och ut i stockholmsvintern funkar helt ok. Oöm, skön och snygg tycker jag oxå den är dessutom. Men, försök rulla ihop den och få ner den i ryggan. Den tar nästan större plats än sovsäcken. På turen hänger den inte med. Dessutom vill den helst vara midjekort iom resåret längst ner och värmer inte min vackra stjärt. Skaljacka och en vanlig skön lång fleece eller ylletröja slår windstoppern och bjuder dessutom en mängd fler kombinationer på turen.

Kommentar: En bra jacka fungerar utmärkt alla säsonger,använder den mest för vinterbruk.Vindtätheten gör att den här jackan fungerar utmärkt som ett kompliment skaljackan.Skulle kanske kunnat utesluta fickorna längst ner och bara haft kvar bröstfickan,men det är en smaksak.
Det enda som jag har haft problem med är att ena flärpen gick av när jag skulle dra upp dragkedjan.Lite för vekt material.Man kan byta ut dom mot en läderbit eller ett kraftigt snöre.

Plus: vindtät, lätt, tunn

Kommentar: En super härlig jacka aom jag använder både till vardags och till "frilufsliv".Passar bra som mellanlager då den inte är så bulsig men även ensam i o m att den är vindtät.
Jag gillar även "HH-ärmarna" där man kan sticka tummen igenom underdelen av ärmen för att hålla den nere.

Tyvärr är detta även jackans arkileshäl. Sömmarna i ärmen sprack efter bara några veckors (konstant) användande. Det ska sägas att jag inte har några stora grovarbetar händer, så nog borde en jacka i denna prisklass hålla bättre. Jag har sett att även andra har haft liknande problem (men med morsans symaskin är den som ny igen)

Plus: Vindtät, Myggtät

Minus:Blixtlås problemet

Kommentar: Sedan jag tvättat min Haglöfs Tornado första gången fick jag problem med att en tunn flik tyg bakom blixtlåset ständigt åkte in i blixtlåset så varje gång jag skulle dra upp eller ner blixtlåset. 2-4 cm gick det att dra sedan var det stopp. Dra tillbaka, in med fingrarna och pilla, dra 2-4 cm igen, otroligt irriterande på en så dyr jacka 1495 SEK. Hade det varit ett plagg för 299 SEK hade jag kunnat acceptera det. Under min semester i våras då jackan åkte på och av åtskilliga gånger/dygn var jag lindrigt sagt irriterad. När jag kom hem var jag in på affären och klagade men dom trodde inte det gick att reklamera, men jag kunde ju själv ringa Haglöfs, trots att dom nya Tornado dom hade i butiken hade en tjockare flik bakom blixtlåset, så problemet var nog känt (barnsjukdom ?). Visserligen hade jag kunnat sytt om det själv, men det är svårt att nära blixtlåset med samtliga mina pressarfötter, eller helt sonika klippa bort fliken, men trots allt borde en så dyr jacka fungera.

För några veckor hade butiken en representant från Haglöfs på besök och jag tog med mig min Haglöfs Tornado och visade hur besvärligt det är med blixtlåset, och sa som det var, att jag var lindrigt sagt irriterad. Representant sa direkt åt mig att lämna in jackan i butiken så skickar dom den till Avesta (tror jag det var men det spelar ingen roll i sammanhanget), så syr Haglöfs om den. Nu efter mindre än 2 veckor har jag fått tillbaka min Haglöfs Tornado med en tjockare flik bakom blixtlåset och nu det verkar det fungera bra.

Så har Ni en Haglöfs Tornado av första årgången och problem med blixtlåset så reklamrea, det lönar sig.

Så till övriga omdömen.
Skön jacka, nu när blixtlåsproblemet är fixat är jag rätt så nöjd även om det vore bra med ett blixtlås som även går att öppna nerifrån, vilket är bra vid ventilation, vid cykling och vid uträttande av naturbehov. Alla mina Fjällräven jackor (7 st) har sådana blixtlås från YKK liksom min Berghaus GoreTex jacka och även en del billigare plagg har blixtlås som går att öppna nerifrån. Varför snålar Haglöfs några kronor(?) på ett billigt (?) blixtlås, när man kostar på Windstopper och plagget kostar 1495 SEK.

Per Brune

Plus: Vindtät och skön

Kommentar: En suverän jacka/tröja.
Använder den som jacka höst,vår och sommar bara det inte regnar. PÅ vintern har jag den som mellanlager.

Kommentar: Tornado är en utmärkt jacka, bra design och lagom med fickor.
Jag har haft lite problem med dragkedjan - lite stearin löste det.
Ett större problem är hål i fickorna. Sömsmånen är minimal och det är svårt att reparera själv. Min jacka är några år gammal och möjligen har Haglöfs åtgärdat problemet. Irriterande är det i alla fall.

Plus: Kragen andningsförmågan och vindtätheten

Minus:Den var dyr

Kommentar: Har haft min i ett halvår nu och är otroligt nöjd, nästan mitt absoluta favoritplagg.
Rejäl krage, klarar mindre regn och suverän när det blåser. Det händer ofta att jag låter skaljackan ligga hemma och tar tornadon istället.
Läste någonstans att någon hade problem med dragkedjan, men det är ingenting jag har märkt. En gång hade jag visserligen problem med att få upp dragkedjan till halsen, men det berodde på att jag var så trött att jag stog och drog i bröstfickan :-)

mvh

Daniel


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...