Haglöfs Ultrapro 25



Extrem icke-dun säck för främst vinterbruk. Temp.gräns -25'C, komforttemp -15'C. Vikt 2300g. Termokrage mm. Pris ca 1500:-


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.673.673.673.673.67
(betyg 3.67 baserat på 3 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Skön att sova i.

Minus:Kall!

Kommentar: Har endast använt denna säck under en tur men det räckte. Sov en natt i minst -20 grader med den och det var den absolut inte byggd för. En vintersäck måste klara mer än -15 grader, annars är den ju värdelös. En aprilnatt i fjällen kan faktiskt bli mycket kall.

Lägger man ner en varm vattenflaska i säcken när man ska sova så klara kasnke denna säck -20 grader också, så ska du ut på våren, och vet hur du ska göra för att få säcken varmare än vad den egentligen är byggd för så funkar den. Är det mellan -5 - -10 grader så är säcken mycket skön att sova i. Skönt och mysigt foder.

Den är också mycket tung i förhållande till vilken värme man får, men billig. Tycker dock att du ska lägga till lite pengar och skaffa en varmare säck om du ska ut på vintern

Plus: innermaterialet

Minus:huvan något knepig huvkonstruktion, tål den verkligen -25C?, vikten

Kommentar: Haglöf Ultra pro är en syntetsäck med extremtemperaturen -25C och en komfort temp på -15C. Fyllnad materialet i säcken är Termolite Extra vilket gör säcken tung för att inte säga riktigt tung. vikten är 2300g om jag inte minns fel. Även storleken på säcken är stor och den kräver således att användaren har en ganska stor ryggsäck.

Komforten inuti säcken är mycket hög och Haglöfs har fått tag i ett mycket skönt innertyg (dryskin plus). Detta gör att man med glädje sover i så lite kläder som möjligt eftersom den är så skön i materialet. Den är ganska bred i modellen vilket gör att man kan sprattla lite på natten men vilket troligtvis gör säcken något kallare. Huvan på säcken är för stor för i alla fall mig (Detta kan vara åtgärdat i årets modell) Huvan är vidare ganska svår att få åtdragen på ett tillförlitligt sätt och avståndet mellan köldkragen och huvan övre kant är för stort om man inte har en stor skalle. Dragkdejan på sovsäcken är mycket bra.

Temperaturgränserna är jag något skeptiskt till (men bara något..) Jag skulle inte vilja ligga i denna sovsäck då det verkligen är -25 C i tältet därtill är den för kall. men trots allt stämmer nog gränserna hyffsat om man i mitt fall justerar ner gränserna något (temp gränser är något mycket individuellt)

Vad är då användningsområdet på sovsäcken? Ja någon riktig vintersovsäck är det inte därtill skulle behövas lite mer värme. och någon sommarsäck är det definitivt inte (har inte minst fått uppleva detta i stekande värme..) Dock är det en mycket bra sovsäck under fuktiga(syntetets fördelar) kalla förhållanden under sena höstar och tidiga vårar. Kanske då man inte behöver bära den. Kanske som en bra säck för kajakpaddlare på sena turer i skärgården eller en fjällvandrare med stor ryggsäck och starka ben.

Plus: Varm, bekväm, frisvärd.

Minus:Lite tung

Kommentar: En mycket varm, bekväm sovsäck till ett mycket rimligt pris. Skynda dig att skaffa en med den gamla loggan. Den är förhållandevis tung, men jag tycker att det konkurenskraftiga priset. Säcken kan "varmt" rekomenderas.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.