Haglöfs LIM

» Ladda upp produktbild

Haglöfs Less Is More Goretex-jacka i Paclite, vikt ca 500g.


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 3.833.833.833.833.83
(betyg 3.83 baserat på 6 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lätt, håller vad den lovar, bra inställningsmöjligheter

Minus:Kunde transportera bort mer fukt, tyget håller inte för skäggstubb.

Kommentar: Jag köpte min H-LIM skaljacka sommaren 2000. Det enda misstag jag gjorde var att köpa en XL för det hade säkert räckt med en L, men det hör inte hit. Jag har haft den i snöstorm på skidresor, på fjällvandringen och på cykelturer över helger.
Jackan är mycket bra, men har några brister.

+ Lätt vikt, känns knappt att den sitter på kroppen = värt pengarna faktiskt!

+ Väven. Gore-texen skyddar mycket bra om man tvättar och torkar den på rätt sätt. Jag har inte fått ett enda rivmärke i jackan fastän det blivit några mil i skogen.

+ Formen är bra. Jackan sitter perfekt även om vatten kan rinna in genom ärmen. (Kardborrestängningen vid ärmslutet är inte min favorit men passar kanske dig bättre.) Huvan går att justera så pass att den följer med när du vrider huvudet. Bra när man sitter på cykel i regn och vill ha koll bakåt ibland. Inställningsmöjligheten är generellt bra på jackan och snoddarna hålls föredömligt på plats med öglor (kanonidé Hagge!)

- Precis vid inre övre delen av främre dragkedjan har min skäggstubb gjort åverkan på tyglagrena. Det ser för jävligt ut rent sagt. Haglöfs, en del grabbar har skäggstubb... Fixa ett tyg som håller på det utsatta stället!

- Jag svettas mycket och ofta och jackan håller inte måttet (iaf för mig) vad gäller borttransport av kroppslig fukt! För er som svettas mycket är nog dragkedjor i armhålan ett måste för det är oftast där och ut i ärmarna det blir tätt. Framsidan går ju trots allt att öppna litegrann i de flesta väder.

(-) Min dragkedja har gått sönder. Mer exakt den lilla metallring som håller i tygstroppen. Det fick jag fixa med en mininyckelringsring.

...snart är det dags att byta

Plus: Vikten och att den tar lite plats i ryggsäcken

Minus:Ventilationsmöjligheterna

Kommentar: En jacka som denna är perfekt om man vill ha lätt packning, för hur ofta ligger inte skalplagget i packningen. Jag tycker att jackan andas bra och att paclite andas bäst av de gore-tex varianter jag provat. Däremot är inte Gore-tex bra att "träna" i, det blir för tätt. Det finns bättre material om man är väldigt aktiv, men då får man ge avkall på vattentätheten. Vet man också med sig att man kommer att slita hårt på jackan skall man nog välja något kraftigare än LIM-modellen. En nackdel med jackan är att det finns dåligt med ventilationsmöjligheter.

Kommentar: Upplever att jackan andas dåligt, är helt blöt på insidan efter en ansträngande aktivitet. Detta trots att jag är korrekt klädd med enbart underställ under, alltså fukten borde kunna hitta hela vägen ut.
Intresserad att höra om fler har liknande erfarenheter.

Kommentar: Efter att ha slitit ut mina gamla regnbyxor som hållit mig torr på fjället i flera år köpte jag ett par LIM goretexbyxor inför höstfjällvandringen. De var mycket lätta och höll tät för regnet och jag var mycket nöjd efter en dag..... men i fjällen kan det bli lite lerigt efter vissa stigar när det regnar och när leran som som vanligt krypper upp på insidan av benen stelnat så nöttes det håll på Lim-tyget vid sömmarna...

Detta efter tre dagars användning !!!!

Dessutom vart det flera rispmärken på benen av videbuskar och det kändes som en tidsfråga innan det gick hål rakt igenom där..

Byxorna reklamerades och jag fick pengarna tillbaka.

Det skulle dock bli bra byxor om man la till några gram på tåligare tyg så att man inte riskerar att de går sönder efter en veckas fjälltur........

Men de duger kanske bra om man inte går på "skitiga" stigar och undviker att tyger går emot alla buskar i skog och mark....men är de inte till för att ha på sig ute i naturen ???

Kommentar: Jag har haft Lim-jackan (och byxan) i ett halvår och har använt den regelbundet under den här tiden under väldigt skiftande förutsättningar. Den är smidig, tålig, vindtät, vattentät och tar framförallt mycket lite plats.

Plus: Vikt och funktion

Kommentar: Lim jagckan ifrån Haglöfs fungerar mycket bra som skalplagg, om än något dyr. Jag är helt nöjd med mitt köp och kan rekommendera denna jacka. Snack om att "gummiinlägget" skulle fatsna i underställ har jag ingen erfarenhet av?!?

www.haglofs.se


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.