Haglöfs Double peak



Rymligt 2-mannatält


Tillverkare: Haglöfs
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Väldimensionerat, vädertåligt. Lätt att sätta upp.

Kommentar: Har använt Double Peak sedan -94 utan några som helst komplikationer, trots att det fått utstå både det ena och andra. Det är väldisponerat med "rätt" storlek på innerutrymmen, absider. Infästningar för markpinnar/staglinor är väldimensionerade, i övrigt är materialvalet helt OK. För den som är spekulant på någon av Haglöfs Peak-modeller bör ha i åtanke att samtliga modeller utgick ur sortimenet -00 till förmån för nya Genius-serien som introducerades våren-01. M a o finns det läge att prisförhandla med de köpmän som fortfarande har något kvar på hyllan. Ett exempel är Twin Peak som förra våren såldes till det facila priset 1600 kr i sportaffär i Sundsvall. Hugande spekulanter, ut och förhandla!

Plus: Dubbla absider och lätt att resa

Minus:Pris

Kommentar: Provbodde ett antal tält i sommras och kom fram till att Haglöfs Double peak var ett bra allternativ. Gott om plats till packning, god flexibilitet och bra ventilationsmöjligheter med de dubbla absiderna. Tycker dock att priset är ett par hundralappar för högt, om man jämför med konkurerande märken i samma kvalitétsgrupp.

Plus: Priset, lätt att sätta upp, tåligt

Minus:Luftinsläppet i yttertältet är för litet

Kommentar: Har använt Haglöfs Double Peak under en 9 dagars ensamvandring mellan Abisko och Keb. Jag hade 2 dagar med stormbyar och regn (då låg jag i tältet och myste) samt i stort sett upplevt alla andra vädertyper.Tältet var nyinköpt och därför inte testat på tidigare vandringar.
Mitt betyg, efter vandringen blev, med beröm godkänt.
Har fungerat alldeles utmärkt - stod emot det kraftiga regnet och blåsten på ett förträffligt sätt. Enda nackdelen som jag upptäckte var att luftinsläppet på yttertältet borde vara större, ventilationen skull bli bättre av det.

Kommentar: Har använt Double Peak vid veckolånga ensam-turer i sommarfjällen, men även nere i skogslandet. Tältet är precis lagom stort för mig, då jag får plat med all pakning på "den lediga platsen" i tältet, vilket jag tycker är bra vid dåligt väder (regn) efterssom allt hålls torrt.
Att man kan rulla upp båda absiderna ända upp, gör att man får en bra genomvädring och en fin utsikt om man ligger nerbäddad i sovsäcken en vacker sommarkväll.
Tältet är lätt att resa för en person även i hård vind.
Vidare är det förhållandevis lätt att bära, något som är nog så viktigt vid ensamvandringar efterssom man får bära all utrustning själv.

Plus: Prisvärt,rymligt,bra absidöppningar

Minus:Något kort ligglängd för personer över 190cm

Kommentar: Två absider med lagom plats för ryggsäcken och lite lösa prylar,gör det lätt att hålla ordning på prylarna.Dessutom går bägge absiderna att rulla ända upp till bågarna, vilket ger fantastisk ventilation och utsikt.

Plus: Priset

Kommentar: Bra tält med två ingångar vilket också gör att det är bra ventilation och gott om plats då man vill laga mat. Väldigt lätt att sätta upp.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.