Haglöfs Orca anorak

» Ladda upp produktbild

Anorak i activent (numera windstopper shell)


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.54.54.54.54.5
(betyg 4.5 baserat på 2 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 0 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Vikt, andningsförmåga, smidighet

Kommentar: Om man behöver ett lätt regn/snöplagg som tar minimalt med utrymme att packa är Orcan suverän. Den är dessutom betydligt bättre än Gore-Tex vid ansträngande aktiviteter eftersom den andas betydligt bättre. Pasformen är OK, inte superslimmad men inte heller bylsig. Den är, med det tunnare materialet, även smidigare än Gore-Tex plagg. Den är dock lite känsligare för slitage, så man ska väl vara lite mer varsam med den än med GT-grejer.

Plus: lätt vikt, kompakt, bra andning, bra huva

Minus:avsaknad av armhålsventilation, tyngande foder

Kommentar: Haglöfs Orca är en riktigt bra anorak för de flesta aktiviteter där risken att bli blöt inifrån pga svettning är större än att bli blöt pga regn eller snö.Den är ju inte lika vattentät som Goretex. Andningsförmågan är däremot väldigt bra.För dagsturer är den perfekt även om det skulle börja ösregna nån timme.Den klarar detta skapligt.Den ska impregneras på samma sätt som Goretexjackor.

Den är utrustad med en nätfoder som inte fyller någon större funktion.Man fastnar lätt i detta speciellt om armarna är fuktiga av kondens efter ett långt löppass.

Vid löpning fungerar den bra på vintern. Vid långa pass samlas dock lätt svetten i armbågshöjd.För skidbestigning är den suverän ! Det är perfekt med anoraksmodellen eftersom man kan dra upp dragkedjan ordentligt.Vid långfärdsskridskoåkning så är den suverän eftersom fartvind och blåst skapar ett stort behov av vindtäthet.

Armhålsventilation saknar jag.

Fickan är lagom och bra men saker och ting blir lätt blöta som ligger där.En till skulle inte skada (vilket man har på de nya windtspper shell-jackorna). Midjejusteringen och justeringen nertill är bra.

Huvan är väldigt bra för att vara såpass billig jacka.Den ger bra vindstrut vilket jag uppskattar för fjällbruk året runt.Tierras liknande jackor har i mitt tycke sämre huva vilket ger dem sämre fjäll-egenskaper.

Som vardagsjacka på stan är den suverän vid risk för regn, den är lätt nerpackad i ryggsäcken och kan lätt tas fram snabbt (utan att vara allt för knölig) vid behov.

Inte riktigt full pott, men nästan

MVH Mats Frank, Umeå


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.