Haglöfs Victor 90-100



Victor model 90-100

Expeditionsryggsäck. Parallux-bärsystem. Stegjärnsfäste och fästen för isyxor. Variabel hålbandsstege för utrustning. Repfäste och två fickor i locket. Fäste för utrustning ovanpå locket. Två firningsöglor för vertikal firning. Delad botten. Två stora, avtagbara sidofickor.
Volym: Ca 100 liter inkl. sidofickor. Ca 90 liter exkl. sidofickor. Vikt: Ca 3 100 gram. Material: Polytex® Diamond. Färg: Buteljgrön/mörkgrå. Pris: 2895:-


Tillverkare: Haglöfs
 
Betyg: 4.24.24.24.24.2
(betyg 4.2 baserat på 5 recensioner)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Rymmer mycket, sitter bara.

Minus:Långt till mittet från öppningen.

Kommentar: Vet inte riktigt hur länge jag har haft denna rygsäck nu men det närmar sig nog 10 år snart om det nu inte redan är det. Får plast med det mesta i denna säck. Har haft den på vandringar tillsammans med tjejen och då har jag haft tältet och en dag säck inne i säcken till och med.
Sitter bra på ryggen. Iallafall på mig som är 191 cm.
Litet minus är att det kan vara lite jobbigt att komma åt dom saker som ligger längst in i säcken. (Alltså i mitten)

Kommentar: Har haft denna ryggsäck på ett flertal vandringar och bl.a. haft Hilleberg-tältet inuti under några vandringar i fjällen. För mig en helt suverän ryggsäck. Har slängt en 1.8 liters Platypus vattenflaska i ena sidfickan och har en slang fäst på bärbältet.
Hade tidigare en Climber 65 som helt enkelt blev för liten för mig men som också hade en superbra passform!
Allt är ju dock subjektivt men kvaliten är mycket bra!

Kommentar: På första provturen med den nya säcken såg jag att en av remmarna börjat fransa upp sig och gick då igenom säckens detaljer lite noggrannare. Jag upptäckte då att en sömm på ena axelbandet var sprucken. Tillbaka i butiken reklamerade jag säcken och försäljaren gav mig en ny som jag synade på plats. Samma fel där, sprucken sömm på samma ställe. Fick då den sista säcken han hade hemma och den verkade ok. Hemma igen skulle jag justera rygglängden och såg då att en av sömmarna i ryggfästet var sprucken. Bytte säcken igen och nu är jag nöjd. Man kan fråga sig varför jag inte bytte till en annan säck, men de dåliga sömmarna till trots, så sitter säcken som gjuten. Det är mycket bekvämt att böra tungt, har dock inte gått alltför många mil än, men jag är säker på att den fungerar bra. Den sitter stadigt på ryggen, inget svaj, och är enkel att justera. Jag har inte upplevt några problem med fickorna som det stod i en tidigare recension, däremot får jag hålla med om det är lite pilligt att sätta på och ta av saker från hålbanden. Sammanfattningsvis så är jag mycket nöjd med säcken, men jag rekommenderar alla som köper den att kontrollera den noga - sömmarna är långt ifrån vad jag förväntar mig av Haglöfs!

Plus: bra bärsystem bra grund säck.

Minus:strippfunktionen, sidofickornas inpassning

Kommentar: så har de en bit kvar.
Visst går det att göra den minimal och plocka bort och sätta tillbaka väskor, remmar och annat men säcken lämnar ändå en del att önska.
Att strippa säcken går relativt snabbt men när allt skall tillbaka igen så är det lite besvärligare. huvudsäcken tillsammans med locket är den bästa konfigureringen som jag hittat men sidofickorna är ingen höjdare. De vill inte sitta ordentligt Haglövs snackade nått om att göra plats så man kan åka skidor med säcken men hur jag än gör med de värdelösa remmarna som fäster sidofickorna så blir det inte bra.
Ensak där säcken är toppen och det är när man skall bära medeltung packning för vandring på stigar och i lätt terräng där är säcken mycket bekväm och stabil.

Plus: Flexibilitet, utbyggbarhet, komfort

Minus:Ingen framåtvänd "godisficka", går inte att göra en "minisäck"

Kommentar: Eftersom jag inte är så lång, 1.73, så har jag haft problem att hitta en ryggsäck med hygglig storlek och ändå få rätt justering på bärhöjd. Min gamla ramryggsäck har så lång ram att avbärarbältet hamnar nedanför höfterna på mig. I fjol inför 1999 års fjällvandring stod valet mellan Victor 90100 och en Berghaus-säck. De övriga säckarna kändes inte alls lika bra, jag tittade nog på 10 olika ryggsäckar. Efter att ha vandrat med Victorsäcken en vecka med c:a 25 kg kan jag bara säga, obegripligt att jag har plågat mig med min gamla ramsäck i 10 år..! Suveränt enkelt att alternera mellan tryck på axlar och höfter under gång med remmarna. Jag är mycket nöjd med min säck, den saknar förvisso några av Berghaus finesser, men kostar också en tusenlapp mindre.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.