Mountain Hardwear Trango Assault



Självstadgande fyrsäsongstält


Tillverkare: Mountain Hardwear
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: God ventilation, väldigt hållbart, snabbt att slå upp och låg vikt

Minus:Tja, kan vara lite förbryllande innan man lärt sig hur det funkar.

Kommentar: Mountainhardwear består av folk som har hoppat av TNF och Sierra Design så tälten är mycket lika Sierras välbeprövade konstuktion.

Jag har testa mitt assault i lite diverse väder och vind. I blåst är tältet otroligt tyst och stabilt (Kallas bombshelter i USA och Kanada). Vindstabilare tält är nog svårt att hitta. Gillar deras finurliga fickor inne i tältet överallt + gearloften man kan ha också. Ibland kan saker till och med torka där uppe. Mellanrummet mellan inner- och ytterduk finns till för att ventilationen ska fungera, och det gör den verkligen. Tyvärr brukar kondens vara ett problem ju mindre tältet blir men inte här. Det går fort att slå upp efter lite träning. På det hela taget är jag mycket nöjd men helt nöjd blir man ju aldrig. En del fördelar har ju listats men några nackdelar som jag har dykt på är:
Vintertid bildas endel kondens längst ner på väggarna där golvet är uppdraget (för att skydda mot skvättande regn, eftersom det finns ett reglerbart mellanrum till marken(som i sin tur ökar ventilationen)).
Absiden är tråkigt liten och för att göra den mer lämplig för vinterbruk planerar jag att sy på stormmattor.
Krok systemet funker nog så bra på sommar då det är hyfsat väder men när det blir smällkallt, midvintermörkt och tokiga vindar från alla håll så känns det inte så optimalt.
Jag har inte testat att slå upp tältet under svenskt hell(!)regn men hyser vissa betänkligheter om hur torrt det egentligen kommer att vara då. Somliga säger att det ändå torkar fort och det kan jag tro på.
Men som sagt så är jag på det hela taget riktigt nöjd.
Kan inte annat än rekomendera. Ett lätt tält (min ~3,5 kg) som är mycket stabilt och tufft. Ger bra utrymme för sin storlek och blir alltid bra spännt.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.