Mountain Hardwear Exposure parka



En bra tvålagers jacka med snygg design. Gummiförstärkningen på huvan är lite klen men fungerar skapligt.Bra armhåle ventilation. Skönt yttermaterial som inte prasslar. Lite tung men hållbar. Amerikansk dålig passform för den som är lagd åt det fetare hållet.


Tillverkare: Mountain Hardwear
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Tyget, fickorna, huvan, designen.

Minus:Den korta modellen är för kort i ryggen.

Kommentar: Det bästa med denna jacka är tyget som totalt prasselfri och mjuk nästan som en pyjamas. De stora innerfickorna är ocksa ett plus. Här far man ned det mesta. Perfekt för goggles förvaring. Finns även en praktisk lättillgänglig ficka innanför blixtlasfliken. Hade denna jacka under en halv säsong i St Anton den snörika vintern 1999-2000. Fick manga tillfällen att testa huvan som funkade tillfredställande i allt puder pumpande. Ett minus dock är att ryggen är lite kort (om man inte har parkamodellen förstas). Efter ett tag hamnar den en bit upp pa ryggen vilket kan var lite irriterande.

Plus: Slitstark, bra med plats.

Minus:Något tung.

Kommentar: Jag har Exposure Jacket, den lite kortare modellen. Jag tycker tvärtom mot någon annan at passformen är suverän och inte amerikansk. Jag brukar har problem med andra amerikanska jackor, tex Patagonia och TNF att dom är för korta i ärmarna och för mycket tyg över magen, men den här sitter perfekt.

Slitstark, något varm pga av nätet och tygtjockleken. Den är inte så prasslig som andra goretex jackor. Det finns mycket utrymme för axlar. Bra ventilation, bra fickor med mycket plats.

Kommentar: Ja ok den kanske råkar att vara lite tyngre än div andra jackor men den största anledningen till att jag köpte den var just tyget vilket är himla robust vilket får till följd att jackan blir lite tyngre. Det är ju en frågan om prioritet... Jag tycker att det varit en himla bra jacka! Själv har jag haft en under två vintersäsonger i alperna. En nackdel med den är att insidan av goretexen skavs sönder på axlarna när man bär ryggsäck så jag har fått rekalamera en jacka förra året, men nu har jag en ny. Troligen med samma problem... Men Goretex är ju måna om sitt rykte som tur är.

Plus: Ytter tyget

Minus:Huvan

Kommentar: har en sådan sedan 4 år till baka!
Tycker den funkar bra men huvan är väldigt "sladdrig" och går inte att dra åt på en bra sätt!
Inner fickorna kan bli lite hängiga om man har mycket saker i dom specielt den högra (flaskfickan)
Annars är det en bra jacka! är nu lite sliten på armarna meddet får man räkna med efter 4 års användning

Plus: Skön och hållbar

Minus:2-lagers, klen skärm

Kommentar: Gummiförstärkningen på huvan är lite klen men fungerar skapligt. Bra armhåls ventilation. Skönt yttermaterial som inte prasslar. Lite tung men hållbar. Amerikansk dålig passform för den som är lagd åt det fetare hållet - köp rätt storlek!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.