Vandrarkänga/ Crispi MakalùHård känga för högfjällsbruk.


 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Stabil, rejäl kvalité

Kommentar: Mycket stabil och rejäl känga, kanske lite mer lämpad för alper än svenska kullar och slätter. Men på det stora hela en mycket trevlig bekantskap.
Bra stöd och skydd för fötterna, fungerar bra med tyngre packning.
Passar som hand i handske när man hoppar på sten i t.ex Tarfala eller Kaskasevagge men dess robusta och stabila utförande ligger dock den lite till last när man t.ex ska skynda sig till Nikkaloukta för att hinna med bussen.

Plus: Bra polstring, få sömmar, ingen gore-tex, bra vrist-stöd

Minus:?

Kommentar: Jag har egentligen begränsad erfarenhet av just den nya Makalu men jag har gått många, många mil i en tidigare modell av dessa kängor. Makalu har samma uppbyggnad och identisk skärning som de äldre, samt samma förstärkningar och principer men givetvis med utveckling i vissa detaljer.
Efter att ha provat en rad olika kängor med varierande resultat har dessa Crispi-kängor blivit mina följeslagare på många olika äventyr, från krävande vandingar i varmare klimat till glaciärerna på Svalbard. Väl vårdade så har har jag inte haft några som helst problem med dem och inte ens om jag försöker kan jag hitta några negativa sidor. Att de inte har gore-tex membran kan kanske upplevas som negativt av vissa. Å andra sidan blir de än mer användbara genom bättre andningsegenskaper. Väl impregnerade har jag klarat mindre vad eller en hel del väta utan några problem.
Polstringen inuti (fortfarande samma utformning) ger bra stöd åt foten och mycket bra grepp åt hälen, men utan att trycka någonstans(!). Att de har få sömmar gör dem lätta att hålla rena och även lätta att hålla täta mot väta, samt färre sömmar som slits och går sönder (alla sömmar är fortfarnde helt intakta på mina gamla).
Visst är det en kraftig och hård lite tyngre känga för hårdare vandringar (även stegjärn) men de är så sköna att jag ofta har valt att använda dem för lättare vandringar. Sulans utformning gör att stegisättningen blir mjuk även om sulan är hård.
Helt enkelt en mycekt god vän under mångar år vilket allt tyder på att de nya också kommer att bli (de gamla lever och kommer också att användas många år än).

Kommentar: http://www.crispi.it/no/trekking/index.html

Plus: Komforten och avsaknaden av goretex.

Minus:än så länge inget..

Kommentar: En mycket skön känga för krävande turer.....har haft problem med skavsår med mera i mina Lundhags förrut...men med den här känga är det som att gå på moln..Var uppe i Rondane för några veckor sen och gjorde toppturer i en vecka...och fick inte minsta problem med fötterna, en perfekt känga för hård terräng.
och så är det inget tex-material i den och det ser jag som en klar fördel.
Men det är en hård känga ( går att ha stegjärn på den ) så det är inga skor för lättare vandringar.
Och så är det ett minimum av sömmar på den, vilket gör att den inte tar in vatten lika lätt.

 

Logga in

Tips!