Visa upp dina DIY!

Vi är många som tycker om att tillverka egna grejer som vi har användning av. Visa gärna upp det ni byggt eller modifierat för att ge andra inspiration.
 
I dag gjorde jag i ordning en yxa. Yxans egg är från en gammal upphittad yxa som jag kapat av och slipat och skaftet är från en gränsforsyxa som jag kapat av till den längd jag vill ha.
 
Halaj!

Jag har gjort ett vindskydd till minitrangian. Den passar perfekt in på insidan kastrullen.
För tjock plåt för att vara UL, men det var den plåten jag hade just då.
Det underlättar att ha tillgång till ett engelskt hjul när man skall göra dubbelkrökta ytor.

//T
 

Bilagor

Till OmniFuel

Jag har gjort ett bättre ”värmereflektor” (botten-reflektor) än den som följde med mitt OmniFuel. Reflektorn är tillverkad av 0,5 mm aluminium. Den är i tre delar, och har uttag (slitsar) för benen, och sätts ihop av fyra ringar (nyckelringar) och kan vikas utan att brytas sönder! Och tar liten plats när den är hopfälld, mycket praktiskt…

Spelar ingen roll vad OmniFuel står på nu, tack vare den nya botten-reflektorn som är i tre delar och anpassar sig till underlaget… Den ursprungliga reflektorn var ostadig och plåten blev bara buckligare med tiden och till sist gick den sönder av allt vikandet!

Funderar på att göra en ny i tunn titanplåt ::)


Mvh troswe
 

Bilagor

Trots att jag inte är rökare så har jag länge velat bygga en pipa. Hittade ett gammalt yxskaft och en plastbit och byggde denna. Svarvade även en liten rostfri ring som dekoration.
 
Ville banta vikten på mitt kök inför min solovandring förra sommaren och tänkte testa livet med toppmonterad brännare. Som vindskydd tog jag en kakburk från återvinningen (vikt 136g) och lyckades halvera vikten på kökskittet. Lämpligt för upp till 2-3pers beroende på aptit, och det blev ju ganska kompakt och smidigt att packa.
 

Bilagor

Pimpad yxa

Hade en billig yxa och sneglade på dyra yxor,frugan tyckte att jag kan väl pimpa den billiga, sagt och gjort, skära om bladet, slipa skaftet och olja det, köpte lite läder och gjorde ett bladskydd, nöjd med resultatet och det går att tälja med den.
 

Bilagor

Förlängning av bältesfäste

Fick en kniv i present och retade mig på att det inte går att bära den när man har ryggsäcken på, fixade en förlängning i läder, funkar kanon.
 

Bilagor

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!

Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus