Styra upp remmar...

Är det någon som har tips om hur man på sin ryggsäck, utan att klippa av dom, kortar av/samlar upp alla onödigt långa remmar. Tejp funkar ju, men något mer elegantare vore bra...
 
Klämma i plast

På min Arcteryx Bora 80 sitter det en slags små klämmor på spännremmarna runt bottendelen. De är i plast med en liten "klämbit" (ungefär som clipsen på en vanlig bläckpenna) som man kan fästa det löst hängande spännbandet i. Sådana plastdetaljer borde nog gå att beställa. Det är säkert samma tillverkare som gör sticklås etc i plast. Det funkar bra på min säck.

Kolla med Tierra butiken i Stockholm om de vet mer http://www.sasquatch.se. De säljer Arcteryx och är ofta hjälpsamma.

/Hans
 
Vänd i spännet!

Jag vänder alltid alla remmar tillbaks till spännet så att de skapar en ögla. På så sätt blir den hängande remmen hälften så lång trots att man kan använda hela längden när man vill. Skönt att slippa se ut som om man bär en död bläckfisk på ryggen. Enda faran är att remmen kan lossna ur spännet om man drar ut hela längden, men det är sällan aktuellt för denna typ av remmar.

Änden på remmen (om den slutar i en liten ögla) för justering av ryggsäckens axelremmar fäster jag med tex en nyckelring eller en läderögla i axelremmens nedre del. Ta en titt på en Berghausryggsäck, de gör detta sina ryggor som standard.

Det är svårt att beskriva i text, men jag hoppas du förstår.

Besök gärna Uteplatsen:
http://www.molekyl.com/uteplatsen
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.