Värk baksida lår när jag sitter (tips på duktig person?)

1) Vill du nödvändigtvis bli undersökt med MRT så är det en sjukförsäkring eller ännu bättre sjukvården (vårdcentralen) som kan ordna det. Det framgår inte om du har sökt sjukvård för dina som du beskriver det ganska påtagliga besvär? Arbetsgivare eller medlemskap i idrottsförening osv kan innebära en väg framåt.
2) Din ålder spelar nog stor roll för vilken diagnos och behandling som är mest trolig och aktuell?
3) Självklart vill man slippa operation och rehab tar ofta många månader, men besvär går ofta över med tiden "trots behandling". Tålamod med vald behandling krävs ofta, inte bara förbättring utan även att minska försämring är värdefullt.
4) Naprapater och fysioterapeuter intresserade av idrottsrelaterade besvär är ofta mer insatta i behandling av smärtbesvär vid specifika belastningar (utan operation), relativt de som är mer inriktade på rehabilitering efter operation eller skador efter olycksfall. Det finns många med den idrottsliga inriktningen i Stockholm (man får söka dem och fråga vem de rekommenderar vidare om de inte själva anser sig kunna just ditt besvär (de byter kanske arbetsplats och adress så det är färskvara).
5) Det du beskriver kan vara många olika saker, vårdcentralen kan sålla och utesluta vissa, samt ev. utreda andra, om du inte varit i kontakt med dem ännu.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Snödrivan Värk i nacke Träning och hälsa 5
Reine insida av lår Träning och hälsa 4
markthenils motionera lår och rumpa Träning och hälsa 2

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.