vädringsblixtlås i befintlig jacka?

Undrar över huruvida man kan sy in dragkedjor under ärmarna på Haglöfs Rabot Fjelljacket, eller om man då riskerar att förstöra den för gott.

/Anders
 
Riken finns

Risken finns ju alltid att du pajar jackan. Rabot-jackan har väl, om jag minns rätt, inte tejpade sömmar. Så det borde inte vara helt omöjligt att få det bra. Om jackan är ny och du är ovan vid att sy bör du nog tänka två gånger innan du sätter saxen i den. Ta och testa på en gammal jacka först och om det blir bra är det bara att köra på.
/Thomas J
 
Olika blixtlås!

Det finns flera olika sorters blixtlås! Alla passar inte under armarna, de är för styva. Finn ett mjukt, med rätt längd, sprätta och sy sakta!
Det är inte så svårt men ger en enorm komforthöjning även på "bra jackor".

Lycka till

Johan K
 
Kan man fixa det på en Gore-Tex jacka också?

Jag har en gammal tvålagersjacka som "har allt" utom ventilation i ärmhålen. Tror ni att det går att sy dit egna ventilationsöppningar? Eller har någon testat?

Det enklaste kanske vore att sy dit sköljsäkra blixtlås och täta sömmen med liquiseam, eller? Var hittar man sådana blixtlås? Är dom dyra?

Alla förslag och funderingar mottages tacksamt.
 
Om du vill behålla garantin på jackan är det lämpligast att lämna in den på ett Gore-Tex service center. T ex hos Playground, Adolf Fredriks Kyrkogata 15 i Stockholm
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.