• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Tips på 4-5 dgr laponia

Hej!

Mottager gärna tips på variant i Sarek eller Padjelanta 5 dagar. Kommer med bil så behöver komma tillbaka till samma ställe. Har inget problem att gå samma väg fram och tillbaka men vill ut på fjället snabbt, och helst klämma in en vilodag på fint ställe. Hyfsad fjällvana med årliga turer, 2 st.

Har vandrat från cykelstigen flera ggr så funderar på variation, annars blir det rapadalen igen (dvs inte så dumt:).

Funderat lite att utgå från sourva, men är det då ändå inte trevligare att ändå ta rapadalen istället (trots att variationen fallerade).

Uppskattar förslag.

/Christoffer
 
Hej!
Jag rekommenderar båt över Ahkkajaure till Vaisaluokta. Gå paddjelantaleden. Avvik till Kutjaure sameviste. Finns en fin tältplats vid trädgränsen ovanför vistet. Fin utsikt! Gå ner till samevistet Där kan man bada bastu och köpa fisk och bröd. Vi fick även skjuts en bit över sjön till leden mot Kutjaure stugan. Ner till Vuojadätno och över den långa bron. Sväng mot Kisuris och gå leden mot Ahkkastugan. Ta båten över tillbaka till Ritsem.
 
Utmärkt förslag från Fossa här ovan. Om du i stället väljer Sarek har jag följande idé.

Parkera i Suorva, gå till Gukkesbron via Nienndo, fortsätt till sjön Bierikjávrre, vänd tillbaka till Gukkesbron och sen gå uppströms jokken. När Skanábáktes brant medger går du upp till sjön 1074 och sen vidare ner till södra änden av sjön Nuortap Átjek. Sista natten sover du i västra änden av sjön Sliehkkojávrre innan du går ner till Suorva igen.
 

Logga in

Tips!