Tältplats runt Hornborgasjön?

Funderar att tillsammans med bekanta att åka ner och kolla på trandansen. Då det är en ganska lång bit att åka så skulle det vara trevligt att kunna sova över och tälta i trakten av sjön för att få mer tid där.
Det jag hittar på utsidan.se om at tälta där är bara http://www.utsidan.se/blogs/skutviken/taltpremiar-och-fageldans.htm Men nog måste väl fler ha vildcampat i området och kanske till och med kan komma med tips om trevliga platser!
 
Många av platserna kring hornborgasjön råder faktiskt tältförbud men jag kan tipsa om det området jag tycker är oslagbart finast och det är Ore backar. Ni kan i alla fall tälta på parkeringen där och om ni ringer länsstyrelsen eller naturum eller något liknande och frågar kanske ni kan få tillstånd att tälta en bit från parkeringen.

Ore backar ligger inte långt från Trandansen.. Kolla kartan här:
http://www.lansstyrelsen.se/vastrag...v/kontakta-oss/kartor/hornborgasjon-karta.pdf

Mvh / Johannes
 
På vägen ner/ upp/ dit rekommenderar jag att ni tar östra vägen över åsen. Fin utsikt. Öster om sjön. Där finns några nerlagda stenbrott som kanske går att campa vid. Vet inget om regelverket här.
 
Inom naturreservatet råder som sagt tältförbud. Ore backar, som nämndes tidigare, är dessutom belagt med tillträdesförbud under mitten av mars till sista april pga att man inte får störa tranorna som övernattar i sjön där utanför. Detta tillträdesförbud är alltså avsevärt större och mer omfattande än själva reservatet!
 
Självklart kommer vi att respektera alla regler runt reservat och tillträdesförbud! Vi är bilburna så att åka några mil är inget problem.
Men att åka ca 60 mil t-o-r över dagen är inte sååå kul :-(
 
Stensgården

Vi både på ett mycket gästfritt b&b http://stensgardenbob.sestensgardenbob
Ring och fråga om ni får tälta hos dem, de hade fantastiska ängar som omgav deras gård mitt uti i ingenstans endast en liten bit från hornborgarsjön.
 
Det finns en officiell camping uppe på Mösseberg (Mössebergs camping) ett par mil därifrån. Jättefin utsikt över Falköping. Finns även en miljon platser att vildcampa på. En av dessa platser är Vråhålan, uppe på klipporna. Ligger avsides och är lite knepigt att hitta (om du inte håller på med en GPS såklart). http://www.panoramio.com/photo/6583583
 
Man kan ju tälta var man vill så länge man befinner sig utanför fågelskyddsområdet och reservatet. Dock kan det ju bli lite tråkiga omgivningar. Ett mycket fint ställe som ligger nära Bjurum och Trandansen är Forentorpa ängar några kilometer söderut utmed Falköpingsvägen. Det är en väldigt fin ekhage som på våren är ett hav av vitsippor. Det är också ett naturreservat men lyckligtvis utan tältförbud. Enda nackdelen är väl att det ligger vid Falköpingsvägen, men störs man av det är markerna norr om reservatet är nog så fina (utmed pilgrimsleden mellan Gudhem och Varnhem) och där kan man säkert också klämma ner ett tält någonstans utan bekymmer.
 
Om ni inte åkt än och funderar på att campa i Forentorpa ängar, som ovan tipsade om, så tänk på att det går boskap därinne. Tror inte kossorna o kalvarna är aggressiva men de kan bli nyfikna. Fast glöm inte att det är alltid en risk även med kossor. Annars är det ett fint ställe att besöka, med en second-hand affär mitt i.
 
Är kritterna utsläppta ännu? Brukar väl släppas lite senare, så här dags är det ju inget bete för dom.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.