• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Tips på sovsäck, runt 1000 kr och liten packvolym

Har en son som är 12 år, 150 lång cirka. Han behöver sovsäck för vår och höst. Behöver vara liten packvolym så den går ner i hans ryggsäck på 40 liter, dueter fox 40. Vill helst inte köpa en junior sovsäck, utan vuxen så att han kan ha den länge.
Jag har letat och även beställt en, men den va så stor att den tog upp hela ryggsäcken. En sydvang hybrid - 8.
Pris: runt 1000-lappen.
Tacksam om ngn kan ge mig tips.
 
Billig, varm och liten packvolym går tyvärr inte ihop. En billig sovsäck för höst/vår blir tyvärr en syntetsäck med enklare isoleringsmaterial vilket medför stor packvolym. Så utöka budgeten avsevärt och köp en bra dunsovsäck eller hitta en begagnad för bättre pris.
 
Jag måste nog hålla med de tidigare inläggen, ekvationen går tyvärr inte ihop om du inte lyckas hitta en lämplig begagnad dunsovsäck.
 
En begagnad dunsäck från tradera får du för det priset. Då blir packvolym och vikt helt ok jämfört med en ny syntetsäck för samma pris. Sen ger det kanske lite bättre resultat med gott om tid men fortfarande bättre än en ny syntetsäck för 1000kr

Ex:

/G
 
Billig, varm och liten packvolym går tyvärr inte ihop. En billig sovsäck för höst/vår blir tyvärr en syntetsäck med enklare isoleringsmaterial vilket medför stor packvolym. Så utöka budgeten avsevärt och köp en bra dunsovsäck eller hitta en begagnad för bättre pris.
Ok, tips nån dyrare då? Jag har verkligen ingen aning vad jag ska titta efter, mest att den behöver vara liten.
 
Vår och höst, men var i landet?
Det är skillnad på höst i fjällen och höst i kustnära skog söderut =)

Som sagt så går ekvationen inte ihop. Vill du ha låg vikt och låg volym så är det dun som gäller. Skillnaden i vikt jämfört med syntetsäckar är ofta hälften, och när det kommer till volym är skillnaden ungefär trefald.

Jag brukar rekommendera Marmots mest prisvärda serie. Inga värstingsäckar, men kommer man ifrån en syntetsäck är det som dag och natt i vikt och volym.
Marmot Never Winter = Tlim -1,7C
Marmoit Palisade = -7,5C
Marmot Sawtooth = Tlim -13C

Dessa ligger på 2200-2500 kr i internethandeln. Har man tid att vänta litet kan man få tag i dessa för under 2000 kr. Outnorth har för tillfället en engångsrabattkod på 20% om du prenumererar på deras nyhetsbrev.
Priset är det dubbla mot din budget, men en bra sovsäck är en investering som håller i många många år.

Testa att leta efter dessa modeller begagnade.