Sven Yrvind en route!

Seglarhjälten Sven Yrvind, 79 bast, har startat sin resa mot Nya Zeeland i pyttebåten Exlex. Inleder starkt i 45 knops fart på väg (bokstavligen väg) mot Irland och Dingle, där seglingen inleds. Visst följer vi honom här va? Man får hoppas att han har möjlighet att uppdatera åtminstone position så vi får en aning om hur resan framskrider.

Undrar om han överlever? Han gav visst sig själv riskbedömningen 50/50.

www.yrvind.com

mvh

Nils Nobbing
 
Tror han överlever den här resan.
Han är erfaren som få och både envis och klok nog för att avbryta om det går för långsamt eller om haverier ställer till det med fortsatt segling.

Lycka till Sven!

Thure
 
Nu går det bättre mellan två och tre knop på rakt sydlig kurs. Snart passerar han väster om Kap Finisterre på NV hörnet av spanska halvön.

Thure
 
Sven har haft en del hårda vindar men har medvind och håller kursen söderut utanför Portugal. Nu finns det 4 skriftliga rapporter att ta del av på hemsidan.

Vissa problem har visat sig men han verkar vara vid gott mod.

Thure
 
Sven har haft en del hårda vindar men har medvind och håller kursen söderut utanför Portugal. Nu finns det 4 skriftliga rapporter att ta del av på hemsidan.Vissa problem har visat sig men han verkar vara vid gott mod.Thure


Helt riktigt. Han varierar sin kost av sardiner. Med eller utan tomatsås. Det hela ska dock gå relativt bra enligt säker källa. Själv är jag glad att slippa sjögången i undanvinden.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
thureb Sven Yrvind Segelsporter 33

Liknande trådar

Logga in

Tips!