• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

speedskate K2 Maraton 5 hjul?

Finns det några nackdelar med att ha 5 hjul jämfört med 4 hjul?
Har en kompis som ska sälja sina speedskate K2 Maraton med 5 hjul och funderar på om jag ska haffa dem. Vill ha ett par att träna kondition med och komplettera vinterns skidåkning, tänkte satsa på vasaloppet 2011, men då jag flyttat från underbara norrbotten ner till snöfattiga Köpenhamn måste jag kunna träna lite på barmark.
 
Med längre hjulbas

blir skridskon mera kurstabil. 5 hjul innebär också något ökad friktion i sidled vilket kan ge säkrare åkning. Slitaget av hjulen minskar lite med större och flera hjul. Hur stora är hjulen? Välj inte för udda hjulstorlek. Hjul är förbrukningsvara. Köpenhamn med omgivningar erbjuder bra rullskridskoåkning. Finns en stor klubb också. Vesterbro Rulleskøjte Klub http://www.vrk.dk/ Friday Night Skate är något du bör kolla in och delta i.

Thure
 

Liknande trådar