Sova utomhus.

Ja då ligger man här i tältet och försöker sova med hunden vid sin sida.
Varför jag skrev detta inlägg är för att se om det finns fler som offrar den varma sängen mot att få ligga utomhus i en mysig sovsäck ?
 

Givetvis. Så länge tältet inte är ett hus. Smaka på ordet... Utom-hus. Det är alltså avsaknaden av hus som är det centrala. Sedan kan ju utomhusvistelsn ta olika former: tält, vindskydd, tarp osv. Den mest renodlade formen torde vara - under bar himmel - där den sovande människokroppen är fritt exponerad för himlavalvet.
 
Senast ändrad:
Vi som har kåta får aldrig sova utomhus. Enligt tentipi själva definieras deras låtar som "ett bärbart vardagsrum" :)

PS.
Jag är avundsjuk. För mig blir det inomhus inatt.
 
Avundsjuk... hänger upp hammocken på balkongen och får lite friskluft, under bar himmel .. nä men nästan :) Jo vi är många här inne som sover ute så ofta vi kan .. förra året hade jag ca:40 övernattningar ute. Eller 5 nätter i tält och 32 nätter i hammock 2 i vindskydd 1 under bar himmel på klipporna vid havet . Fördelningen är ungefärlig ;) använder sällan tarp över min dd travel hammock så det känns som att sova under bar himmel . Men när prognosen säger snö eller regn så åker tarpen upp! // Mr Zip
 
Varför kallar folk hängmatta för hammock på utsidan?

I sverige utanför utsidan betyder hammock en gungande soffa med ett litet tak över som står i trädgårdar.
 
Varför kallar folk hängmatta för hammock på utsidan?

I sverige utanför utsidan betyder hammock en gungande soffa med ett litet tak över som står i trädgårdar.

sorry, för dem som inte förstår så ska jag förtydliga : campinghammock. ursäkta felskrivningen i mitt inlägg. För dem som vill lära sig mer om Hammockar , campinghammock hängmatta mm så finns det en bra tråd här på forumet. Om man ändå inte får nog så är alla välkommna att följa med på övernattningsturer i Göteborgsområdet så ska jag gärna berätta mer om hängmattor. Håll koll på övernattningstur i allmänt om friluftsliv. Mvh Mr zip
 
Tråden börja med om att byta sin säng hemma mot att sova ute i naturen.

Hur vi än väljer att sova när vi inte ligger i våra sängar kan vi nog diskutera hur länge som helst. Men vi är ändå ganska överens om att vistas i naturen och även sova kvar är något vi har gemensamt.

Om det är hammock, tält, direkt på marken, vindskydd. bivy eller om man väljer att sitta framför brasan hela natten är ganska ointressant.
Alla är kära in sin utrustning och tycker den är bäst, det är inget fel, men det är tiden i grönsakerna om räknas !

Som Zip har skrivit är vi ett gäng som regelbundet träffas i trakterna kring Göteborg för att tillsammans fördriva tiden kring lägerelden och laga god mat, så alla som har möjlighet är varmt välkomna att följa med.
/Tobbe
 
Att sova ute är enda gångerna jag verkligen sover bra, blir 150-180 nätter i hammock per år då jag även sover utomhus på min arbetsplats. Så spar man bränsle när man ej behöver åka hem, eller mer pluring att bränna på hammock prylar:)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.