Guest
Gäst
Jag har ett Unna som jag har varit på väg att sälja..främst pga av att kanske ändå lyxa till det med lite större förvarings-/matlagningsutrymme. Men efter att ha testat med min utrustning har jag nog kommit underfund med att det trots allt ska fungera. Då talar jag om vandringsutrustning för 1 vecka..med ryggsäck och fotoutrustning så som systemkamera och stativ etc
Det jag är nyfiken på är hur ni löser problematiken med matlagning i ruskigt väder?
Själv har jag hela tiden tänkt mig att som rekommenderat haka loss hörnet vid ingången och på så sätt få en rymlig triangel. Problemet är att det lätt blir lite omständigt (iallafall tycker jag det..) eftersom man då får lufta ur sin Therm-A-Rest, vika ihop och lägga åt sidan. Likaså får man göra med sovsäck och andra grejor man har inne i tältet. Och sedan ska allt tillbaka igen.
Nu har jag dock insett att det är klart mycket smidigare att bara haka loss dem två nedersta innertältsspännena vid ingången och sedan "skuffa" in hela innertältslångsidan (långt ord..) så att man får en halvmeter till godo för matlagning. Är det någon som sköter sina matlagningsbestyr så?
Fördelen är ju att man inte behöver flytta allting man har i tältet utan endast skjuta det mot den andra långsidan lite. På så sätt kan man i princip också ligga kvar i sovsäcken och sköta sina matbestyr.
Det finns dock ett "problem" med detta..och det är att frihöjden mellan kök och yttertältsvägg blir låg. Är det skadligt för duken i långa loppet eller kan jag lugnt laga mat så? Givetvis så får man ha takventilen öppen så gott det går..
/JP
Det jag är nyfiken på är hur ni löser problematiken med matlagning i ruskigt väder?
Själv har jag hela tiden tänkt mig att som rekommenderat haka loss hörnet vid ingången och på så sätt få en rymlig triangel. Problemet är att det lätt blir lite omständigt (iallafall tycker jag det..) eftersom man då får lufta ur sin Therm-A-Rest, vika ihop och lägga åt sidan. Likaså får man göra med sovsäck och andra grejor man har inne i tältet. Och sedan ska allt tillbaka igen.
Nu har jag dock insett att det är klart mycket smidigare att bara haka loss dem två nedersta innertältsspännena vid ingången och sedan "skuffa" in hela innertältslångsidan (långt ord..) så att man får en halvmeter till godo för matlagning. Är det någon som sköter sina matlagningsbestyr så?
Fördelen är ju att man inte behöver flytta allting man har i tältet utan endast skjuta det mot den andra långsidan lite. På så sätt kan man i princip också ligga kvar i sovsäcken och sköta sina matbestyr.
Det finns dock ett "problem" med detta..och det är att frihöjden mellan kök och yttertältsvägg blir låg. Är det skadligt för duken i långa loppet eller kan jag lugnt laga mat så? Givetvis så får man ha takventilen öppen så gott det går..
/JP