• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Område att fjällvandra med småbarn?

Hej!

Överväger fjälltur med två barn, 3 och 5, om 1,5 vecka om det blir väder. Har någon tips på ställe? Jag har en ganska lång kravspec på område.

-max 8h bil från sthlm
-bil upp till högfjället
-fin tältplats inom 1.5km från parkering med mycket nära till vatten
-fina dagsturer, gärna nån mindre fjälltopp
-vill ha ett småbarnanpassat hotell nära då jag tänker mig två tältnätter och två hotellnätter.

Förra året blev det andersborg fjällparkering och ramundberget hotell, vilka uppfyller min kravspec fint. Allt va kanon för barnen. Dock har inte hotellet öppnat v25, så funderar över andra alternativ.

Tacksam för detaljerade tips :)
 
Håller med om Grövelsjön. Det är lättillgängligt och du kommer nära fjället både från parkering vid turistationen (som även har en barnslinga med information) och parkering direkt vid fjällfoten nedanför Lövåsgården (sväng av vid Sågliden). Därifrån har vi gått dagsturer med barn 6+8år upp till ex vindskyddet Oscarsstugan och med fin utsikt från Barfredhågna.
Ni kan även parkera nere vid sjöstugan och tälta med en mycket kort promenad invid Grövesjöns strand, eller ta en kort promenad därifrån och korsa riksgränsen till Norge.
Valdalsbygget är ett annat lättillgängligt mål på bara några km lätt vandring från parkering invid väg.
 
Hamrafjället nära Fjällnäs är superfint och har kort anmarsch. Och för lätt tur upp på fina berg kan du ta bilen längs betalvägen från Bruksvallarna upp mot Mittåkläppen, sjukt fina fjäll där och en mäktig men enkel topptur.

Trillevallen i Åre kan nog vara bra också men där har jag inte varit. Kanske för långt bort enligt din spec.

Grövelsjön är kanonfint, kan verkligen rekommendera det både sommar och vinter. Väldigt runda fjäll dock, lite ballare i Härjedalen om du orkar köra dit.
 
Supertack för tips, flera bra uppslag! Funäsfjällen och grövelsjön som lockar mest då de är lite närmre. Ingen som har tips om hotell som är småbarnanpassat? Dvs typ lekgrejer och dyl.
 
Vålådalen öppnar visserligen inte för fullt förrän v26, men självhushållet är öppet året om.

Har du lite tur så kanske de har gruppbokningar, så att anläggningen är igång? Kan vara värt att kolla.

De är i så fall väldigt barnvänliga. Lite långt till riktiga kalfjäll måhända, även om kyrkstensfjället kanske är inom räckhåll.

Ang grövelsjöfjällen så hade lövåsgården plockat bort sin lekhörna senast vi var där. Storsätra har jag inte koll på. STF funkar bra med barn.
 

Logga in

Tips!