• Tycker du det behövs ett forum för din region, klubb eller dylikt? Om du är intresserad att vara värd i ett sådant forum, kontakta oss med ditt förslag.

Överlevnadsområde?

Tja!

Vi är två killar som har planerat en 3-dagars tur utanför Växjö under överlevnads vilkor, d.v.s. Lite mat och inte överdrivet med utrustning. Vi har båda ganska lite erfarenhet av sådant här och vanligtvis brukar vi endast stanna över en natt med tillräckligt med både mat och utrustning. Så om ni vet något bra område som är så folktomt som möjligt får ni gärna skicka en kommentar, eller om ki vet något bra område i hela Småland så får ni gärna skicka det med! Övriga tips tas gärna emot!

M.v.h. Gustav!
 
markägare..

Ska ni ut utan att medföra boende (tält, vindskydd, tarp eller motsv) så bör ni nog ha OK från en markägare för att plocka granris och annat byggmtrl.

Sen kan det ju vara bra att ha med någon som inte övar övelevnad som håller lite koll på er när blodsockret går lågt.
 
2 riktigt goda råd ovan. Lär er 15 ätbara växter var, vilka finns i trakten ni avser öva i. Dvs inventera, ni kommer att behöva ved, vatten, växelzoner, ris, mossa och gott humör. Hitta er 3e medlem!
 
http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?z...12" x="1465820"><t>ingenstanns</t></pt></pts>

Här är ett vackert område 30min norr om Växjö där man kan uppleva lite vildmark utan att stöta på hus och annan civilisation, det går säkert att ledasrunt i 3dagar utan att stöta på annat än några skogsgrusvägar.. men med dagens GPS'er så är det kanske inte så 'spännande' när man vet att det finns hus 'bakom kullen' ;)

Självklart är det smart att kolla med markägaren innan man ger sig ut om man ska elda.
 
Utan bivac måste ni ju verka ris och sly samt ta ut ved. Då är det bäst att vara överens med markägaren först. Er 3e medlem är han/hon som skall äta och ev hindra er från att göra alltför dumma grejor.
go tur
 

Logga in

Tips!